Πέμπτη, 15 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φασολάκια λαδερά με πατάτες

08/03/2025
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Φασολάκια λαδερά με πατάτες
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά συνταγής

800 γρ. φασολάκια πλατιά (καθαρό βάρος, καθαρισμένα)

2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

2 πατάτες, κομμένες σε καρέ

400 γρ. τριμμένη ντομάτα ή 1 κουτί (400 γρ.) ολόκληρα ντοματάκια με τους χυμούς τους ψιλοκομμένα στο μούλτι

1 κ.γ. πελτέ ντομάτας

1 κ.γ. ζάχαρη

80 ml ελαιόλαδο + 50 ml επιπλέον για το σερβίρισμα

4-5 κ.σ. ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα μαϊντανού

4-5 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο

400 ml ζεστό νερό ή ζωμό λαχανικών

αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Πλένετε τα φασολάκια, κόβετε τις δυο άκρες τους και τις ίνες αριστερά και δεξιά στις πλευρές τους. Αν τα φασολάκια σας είναι πολύ μεγάλα και μακρυά τα κόβετε στη μέση. Κόβετε τα υπόλοιπα λαχανικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής.

Σε μια ρηχή και πλατιά κατσαρόλα, ζεσταίνετε σε μέτρια θερμοκρασία το ελαιόλαδο και σοτάρετε το ψιλοκομμένο και τις πατάτες για 5-6 λ, ανακατεύοντας συχνά. Αυξάνετε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς υψηλή, προσθέστε τα φασολάκια, τα ανακατεύετε να πάνε στη βάση της κατσαρόλας με το λάδι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 5-6 λ ανακατεύοντας συχνά.

Προσθέτετε τη τριμμένη ντομάτα, το πελτέ, τη ζάχαρη και το ζωμό λαχανικών ή νερό και ανακατεύετε. Μόλις πάρουν βράση μειώνετε τη θερμοκρασία σε μέτρια και τα αφήνετε με μισοσκεπασμένη τη κατσαρόλα να βράσουν για 40 λ.

Στη συνέχεια ρίχνετε το μαϊντανό, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζετε το βράσιμο για άλλα 20-30 λ περίπου ανάλογα πόσο “κρουστά” θέλετε τα φασολάκια σας. Στα τελευταία 12-15 λ βρασίματος ελέγχετε τη ποσότητα των υγρών και αν απαιτείται προσθέτετε λίγο διαφορετικά, αν τα υγρά είναι πολλά, ξεσκεπάζετε τη κατσαρόλα, αυξάνετε τη θερμοκρασία και συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να σωθούν τα πολλά υγρά και δέσει η σάλτσα.

Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνετε τα 50 ml επιπλέον ελαιόλαδο, ανακατεύετε απαλά και σερβίρετε ζεστά τα φασολάκια σας με φρέσκο ψωμί και αν δεν νηστεύετε με τυρί φέτα.

Πηγή: sintayes.gr

Previous Post

Καιρός: Στους  18 °C  η θερμοκρασία σήμερα Παρασκευή στη Μεσαρά – 4ημέρη πρόγνωση για την περιοχή με πίνακες του meteo.gr

Next Post

Ὁ Ὅσιος Θεοφύλακτος ὁ Ὁμολογητής Ἐπίσκοπος Νικομήδειας

Next Post
Ὁ Ὅσιος Θεοφύλακτος ὁ Ὁμολογητής Ἐπίσκοπος Νικομήδειας

Ὁ Ὅσιος Θεοφύλακτος ὁ Ὁμολογητής Ἐπίσκοπος Νικομήδειας

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ