Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κρητικά κουλουράκια λαδιού με σουσάμι (νηστίσιμα)

06/03/2025
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Κρητικά κουλουράκια λαδιού με σουσάμι (νηστίσιμα)
0
SHARES
Share on Facebook

Κρητικά κουλουράκια λαδιού με πορτοκάλι και σουσάμι. Είναι νηστίσιμα, τριφτά και αφράτα, ιδανικά για πρωινό ή για τον καφέ. Παραδοσιακή συνταγή από τη γιαγιά μου.

Course: Γλυκό, Σνακ

Κουζίνα: Ελληνική, Μεσογειακή

Keyword: εύκολα, κουλουράκια, λαδιού, σουσάμι, τριφτά

Μερίδες: 36

Θερμίδες: 104 kcal

Συγγραφέας: Ευθύμης

 

Συστατικά

Για τα κουλουράκια:

  • 1/2κούπα (110 γρ) ζάχαρη
  • 1/2κουταλάκι κανέλα τριμμένη
  • Μία πρέζα αλάτι
  • 1/2κουταλάκι σόδα μαγειρική
  • 2 1/2κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • 1κούπα (220 γρ) ελαιόλαδο (ή μισό ελαιόλαδο και μισό σπορέλαιο)
  • 1/4κούπας (60 γρ) χυμό πορτοκάλι
  • 2κουταλιές (30 γρ) ρακί
  • 1/2κουταλάκι κανελόλαδο (αιθέριο έλαιο κανέλας)
  • 3 1/2κούπες (420 γρ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για το σουσάμι:

  • 1/3κούπας σουσάμι
  • 1κουταλιά ζάχαρη

Οδηγίες

  1. Φτιάξτε τη ζύμη:Σε μεγάλο μπολ ανακατέψτε τη ζάχαρη, την κανέλα, το αλάτι, τη σόδα και το μπέικιν. Προσθέστε το ελαιόλαδο, το πορτοκάλι, τη ρακή και το κανελόλαδο και ανακατέψτε καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  2. Κρατήστε τη μισή κούπα από το αλεύρι στην άκρη και προσθέστε τις υπόλοιπες 3 κούπες στο μπολ. Ανακατέψτε καλά και αφήστε τη ζύμη να ξακουραστεί για 10-15 λεπτά. Αν μετά την ξεκούραση είναι πολύ μαλακή ή σας κολλάει στα χέρια, προσθέστε σταδιακά το επιπλέον αλεύρι μέχρι να γίνει εύπλαστη και μαλακή.
  3. Προετοιμάστε το σουσάμι:Βάλτε το σουσάμι σε ένα σουρωτήρι, ξεπλύντε το με νερό και αφήστε το να στραγγίξει. Ανακατέψτε το με την μία κουταλιά ζάχαρη και μεταφέρετέ το σε ένα πιάτο ή μπολ.
  4. Προθερμάνετε το φούρνοσας στους 175°C στις αντιστάσεις.
  5. Πλάστε τα κουλουράκια: Πάρτε ένα μπαλάκι ζύμης στο μέγεθος μικρού καρυδιού. Ζυμώστε το ανάμεσα στα χέρια σας μέχρι να γίνει αρκετά εύπλαστο και κατόπιν σχηματίστε ένα κορδόνι στο πάχος του μικρού σας δαχτύλου. Αν κατά το πλάσιμο σας διαλύεται, ζυμώστε το λίγο παραπάνω. Σκορπίστε λίγο σουσάμι στον πάγκο εργασίας σας και κυλίστε το κορδόνι ζύμης πανω από το σουσάμι. Μεταφέρτε το στο ταψί και δώστε του σχήμα S ή Ο.
  6. Ψήστεστη μεσαία/κάτω σχάρα για 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και αφήστε τα να κρυώσουν καλά πριν τα αποθηκεύσετε.

Σημειώσεις

Τα κουλουράκια διατηρούνται καλά κλεισμένα σε αεροστεγές μπολ για τουλάχιστον 15 μέρες.

Πηγή: thehungrybites.com

Previous Post

Αρακάς λαδερός, κοκκινιστός με πατάτες

Next Post

Νηστίσιμη πίτσα

Next Post
Νηστίσιμη πίτσα

Νηστίσιμη πίτσα

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ