ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Βόρειοι άνεμοι τοπικά έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο.
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά και τοπικά στο Αιγαίο, όπου θα εκδηλωθούν ασθενείς τοπικές βροχές και στην Κρήτη πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, στα δυτικά 4 με 6, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά έως 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και νότια. Θα φτάσει στα ανατολικά και τα βόρεια ηπειρωτικά τους 13 με 14 βαθμούς, στα δυτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα τους 15 με 16 και στα Δωδεκάνησα τοπικά τους 17 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές ώρες κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη όπου πιθανώς θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και στα δυτικά και νότια τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 05-03-2025
Στην Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και βαθμιαία βελτώση μετά το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες στην ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, την Εύβοια και τις Κυκλάδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Στα δυτικά θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. Θα φτάσει τους 15 με 16 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο, τους 16 με 17 στα δυτικά και τα βόρεια και τους 17 με 19 βαθμούς στο νότιο Αιγαίο. Τις πρώτες πρωινές ώρες θα σημειωθεί τοπικός παγετός στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά.
Φωτογραφία – Ελένη Μπικάκη: Κόλπος της Μεσαράς