Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γαύρος τηγανητός 

26/02/2025
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Γαύρος τηγανητός 
0
SHARES
Share on Facebook

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για τα χόρτα:

2 κιλά χόρτα (ραδίκια)

1 κύβος λαχανικών MAGGI

ελαιόλαδο

λεμόνι για το σερβίρισμα
 Υλικά για τα ψάρια:

500 γρ. γαύρος

100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

40 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

1 κ.σ. MAGGI Νοστιμιά

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα χόρτα:

  1. Καθαρίστε και πλύντε πολύ καλά τα χόρτα. Γεμίστε μια λεκάνη ή το νεροχύτη με νερό. Βάλτε τα χόρτα εκεί και αφήστε τα για 5 λεπτά.
  2. Αφαιρέστε τα χόρτα, αδειάστε το νερό και επαναλάβετε για άλλες 2 φορές ή μέχρι το νερό να είναι απόλυτα καθαρό.
  3. Όταν πια είναι καθαρά τα χόρτα βάλτε τα σε μια μεγάλη κατσαρόλα γεμάτη με νερό που βράζει μαζί με τον κύβο λαχανικών MAGGI. Βράστε μέχρι να είναι τα χόρτα έτοιμα. (Ανάλογα τα χόρτα μπορεί να χρειαστεί μέχρι και 40 λεπτά).
  4. Στραγγίστε και σερβίρετε με λάδι και λεμόνι.

 Για τα ψάρια:

  1. Ανακατέψτε το αλεύρι, το σιμιγδάλι και την MAGGI Νοστιμιά.
  2. Καθαρίστε τα ψάρια ή ζητήστε από τον ψαρά σας να τα καθαρίσει.
  3. Βάλτε ένα τηγάνι με μπόλικο λάδι να κάψει και να φτάσει τους 180°C.
  4. “Αλευρώστε” τα ψάρια μας με το μείγμα που ετοιμάσατε. Τινάξτε καλά.
  5. Τηγανίστε και από τις δύο μεριές μέχρι να πάρουν καλό χρώμα.
  6. Αφαιρέστε από το τηγάνι και αφήστε να στραγγίξουν σε ένα πιάτο που έχετε στρώσει με χαρτί κουζίνας.

Πηγή: maggicooking.gr

Previous Post

Τούρτα αμυγδάλου – Κλασική, αφράτη και με φινετσάτη υφή και εμφάνιση

Next Post

Κλειστά την Παρασκευή από 11.00 π.μ. έως 14.00 μ.μ. τα EΠΙΜΕΛΗΤΗΡΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Next Post
Κλειστά την Παρασκευή από 11.00 π.μ. έως 14.00 μ.μ. τα EΠΙΜΕΛΗΤΗΡΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Κλειστά την Παρασκευή από 11.00 π.μ. έως 14.00 μ.μ. τα EΠΙΜΕΛΗΤΗΡΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ