Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κοντοσούβλι 

21/02/2025
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Κοντοσούβλι 
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά συνταγής

Για τη μαρινάδα:

1 σκελίδα σκόρδο

1 κ.γ. ξηρή ρίγανη

½ πράσινη πιπεριά

½ κρεμμύδι ξερό

1 κ.σ. μουστάρδα

2 κ.σ. ελαιόλαδο

3 κ.σ. νερό

1 κ.γ. πάπρικα

λίγο αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το κοντοσούβλι:

800 γρ. χοιρινός ώμος, κομμένος σε μεγάλα κομμάτια

1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους

1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες/κύβους

1 ντομάτα, κομμένη σε φέτες/ κύβους

1 – 1½ κιλά πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες

αλάτι πιπέρι

ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη μαρινάδα:Τοποθετείτε σε ένα μπλέντερ όλα τα υλικά της μαρινάδας (δηλ.: 1 σκελίδα σκόρδο, 1 κ.γ. ξηρή ρίγανη, ½  πράσινη πιπεριά, ½  κρεμμύδι, 1 κ.σ. μουστάρδα, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 3 κ.σ. νερό, 1 κ.γ. πάπρικα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι) και τα χτυπάτε μέχρι να πολτοποιηθούν.
  2. Για το κοντοσούβλι:Κόβετε το κρέας σε μέτρια προς μεγάλα κομμάτια, τα τοποθετείτε σε μεγάλο μπολ, τα αλατοπιπερώνετε και τα πασπαλίζετε με 1 πρέζα ρίγανη. Τα ανακατεύετε προσθέτετε και το μείγμα μαρινάδας και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να καλυφθούν καλά με τη μαρινάδα απ” όλες τις πλευρές. Σκεπάζετε το μπολ με αλουμινόχαρτο και βάζετε το μπολ στο ψυγείο για 3 ώρες να μαριναριστεί το κρέας.
  3. Παίρνετε 4 μέτρια ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια (τα οποία έχετε μουλιάσει σε νερό για να μη καούν) ή αντίστοιχα μεταλλικά και περνάτε τα κομμάτια του χοιρινού, προσθέτοντας ανάμεσα στα κομμάτια κρέατος φέτες κρεμμυδιού, πιπεριάς και ντομάτας.
  4. Τοποθετείτε σε γάστρα (ή ταψί που θα σκεπάσετε με αλουμινόχαρτο για το ψήσιμο) τις πατάτες και τη μαρινάδα του κρέατος που έμεινε, τις αλατοπιπερώνετε, τις περιχύνετε με 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο και 3/4 ποτήρι νερό ή ζωμό κότας. Τις πασπαλίζετε με 1-2 καλές πρέζες ρίγανη, ανακατεύετε και από πάνω τοποθετείτε τα καλαμάκια με το κοντοσούβλι.
  5. Καλύπτετε τη γάστρα με το καπάκι της ή το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε το φαγητό σας σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 1:45-2 ώρες ανάλογα με το πάχος των κομματιών του κρέατος και το μέγεθος που κόψατε τις πατάτες.
  6. Αφαιρείτε το καπάκι της γάστρας (ή το αλουμινόχαρτο από το ταψί) και συνεχίζετε το ψήσιμο για 10-15 λ περίπου επιπλέον, μέχρι να πάρουν χρώμα το κοντοσούβλι και οι πατάτες, γυρίζοντάς τα και από την άλλη πλευρά στο μισά του χρόνου.

Σημείωση: Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, μπορείτε να αλείψετε το κρέας 2-3 φορές με με λίγο ελαιόλαδο.

Πηγή: sintayes.gr

Previous Post

Τηγανητές τυρόπιτες (μικρασιάτικη συνταγή)

Next Post

Σπανακόπιτα με τραγανό φύλλο (βίντεο)

Next Post
Σπανακόπιτα με τραγανό φύλλο (βίντεο)

Σπανακόπιτα με τραγανό φύλλο (βίντεο)

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ