Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Χοιρινά φιλετάκια με κονιάκ και πιπεράτη σάλτσα

30/01/2025
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Χοιρινά φιλετάκια με κονιάκ και πιπεράτη σάλτσα
0
SHARES
Share on Facebook

Μια κλασική συνταγή για πεντανόστιμα χοιρινά φιλετάκια με πλούσια πιπεράτη σάλτσα με κονιάκ που είναι ιδανική για το κυριακάτικο τραπέζι.

Συνοδέψτε το πιάτο με βελούδινο σπιτικό πουρέ, τραγανές τηγανητές πατάτες ή με ένα σπυρωτό πιλάφι και όλοι θα παραμιλούν.

Υλικά για τη Συνταγή

1 κιλό ψαρονέφρι, κομμένα σε ισόπαχα φιλετάκια, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος

Αλεύρι γ.ο.χ. για το πανάρισμα

Αλατοπίπερο κατά βούληση

50ml ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ξερό, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες

2 κουταλιές της σούπας μαύρους και πράσινους κόκκους πιπεριού

1 φλιτζάνι κονιάκ

500ml ζωμό (βοδινού κατά προτίμηση)

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

Εκτέλεση

1.Αρχικά κόψτε το ψαρονέφρι σε φιλετάκια πάχους περίπου 2 εκατοστών. Βάλτε λίγο αλεύρι σε ένα ρηχό πιάτο και αφήστε το στην άκρη για το πανάρισμα.

  1. Αλατοπιπερώστε τα φιλετάκια και από τις δύο πλευρές και περάστε τα από το αλεύρι. Τινάξτε τα για να αποβάλλετε την επιπλέον ποσότητα και να έχουν ένα ελαφρύ πανάρισμα.
  2. Βάλτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ζεστάνετε καλά το ελαιόλαδο. Τηγανίστε τα φιλετάκια κρέατος καλά και από τις δύο μεριές, να ροδίσουν ομοιόμορφα. Αφαιρέστε τα και κρατήστε τα στην άκρη σε ένα πιάτο.
  3. Βάλτε στο ίδιο σκεύος σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τις σκελίδες σκόρδου και τους κόκκους πιπεριού να σοταριστούν ελαφριά.

5 .Προσθέστε το κονιάκ και ανακατεύοντας συνεχώς, αφήστε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Έπειτα ρίξτε το ζωμό, βάλτε τα σοταρισμένα φιλετάκια, χαμηλώστε την ένταση της φωτιάς και αφήστε τα να σιγομαγειρευτούν για 10-15 λεπτά.

  1. Τέλος, δέστε τη σάλτσα με το βούτυρο και σερβίρετε το πιάτο με πατάτες τηγανητές, σπιτικό πουρέ ή ρύζι, και την πιπεράτη σάλτσα του.

Πηγή: topontiki.gr – Βάσω Κατσιανικάκη

Previous Post

Κέικ διπλής σοκολάτας με πορτοκάλι

Next Post

Τυρόπιτα

Next Post
Τυρόπιτα

Τυρόπιτα

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ