Τρίτη, 13 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κρέμα αμυγδάλου με καραμελωμένα αμύγδαλα

Ένα πολύ ωραίο ξηροκαρπάτο επιδόρπιο με πρωταγωνιστές τα αμύγδαλα. Είναι στην τραγανή βάση, στην κρέμα και στολίζουν το γλυκό.

19/01/2025
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Κρέμα αμυγδάλου με καραμελωμένα αμύγδαλα
0
SHARES
Share on Facebook

Νίκη Χρυσανθίδου

Υλικά

Μερίδες: 6-8

Για την κρέμα

  • 400 ml γάλα πλήρες
  •  160 γρ. αμύγδαλα λευκά, χτυπημένα στον πολυκόφτη μέχρι να γίνουν σκόνη
  •  100 γρ. ζάχαρη
  •  3 κρόκοι αυγών
  •  2 φύλλα ζελατίνης (10 γρ.)
  •  250 ml κρέμα γάλακτος, χτυπημένη στο μίξερ για 4-5 λεπτά, μέχρι να γίνει σαντιγί

Για τα αμύγδαλα

  • 150 γρ. αμύγδαλα λευκά
  •  80 γρ. ζάχαρη

Διαδικασία

για την κρέμα

  1. Για την κρέμα αμυγδάλου με καραμελωμένα αμύγδαλα ξεκινάμε και μουλιάζουμε τη ζελατίνη για 10 λεπτά σε ένα μπολ με κρύο νερό.
  2. Παράλληλα, ζεσταίνουμε το γάλα και τα αμύγδαλα σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά, μέχρι να αρχίσει το μείγμα να φουσκώνει, ανακατεύοντας συνεχώς.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σουρώνουμε και ξαναρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα.
  4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και τους ρίχνουμε μέσα στο μείγμα του γάλακτος.
  5. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε σε μπολ.
  7. Στύβουμε με τα χέρια μας τα φύλλα ζελατίνης και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
  8. Ανακατεύουμε να αναμειχθούν και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και να πήξει ελαφρά.
  9. Ρίχνουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε να αναμειχθεί.

Για τα αμύγδαλα

  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να λιώσει.
  2. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά ή μέχρι να καραμελώσουν.
  3. Τα απλώνουμε σε μια λαδόκολλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 20-30 λεπτά.
  4. Θρυμματίζουμε στον πολυκόφτη τα μισά αμύγδαλα, τα μοιράζουμε σε μπολ και αδειάζουμε από πάνω την κρέμα.
  5. Γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα ολόκληρα καραμελωμένα αμύγδαλα και διατηρούμε στο ψυγείο, μέχρι να σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 128.

Πηγή: gastronomos.gr

Previous Post

Νέα Πέραμος: Νεκρός μοτοσικλετιστής μετά από καταδίωξη – Αποπειράθηκε να αποφύγει έλεγχο της ΕΛ.ΑΣ. (βίντεο)

Next Post

7 μοναδικές συνταγές για σπιτική μπουγάτσα (γλυκιά και αλμυρή)

Next Post
7 μοναδικές συνταγές για σπιτική μπουγάτσα (γλυκιά και αλμυρή)

7 μοναδικές συνταγές για σπιτική μπουγάτσα (γλυκιά και αλμυρή)

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ