Υλικά
1½ κιλό σουπιές
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
2 φύλλα δάφνης
1 κούπα κουκουνάρια
1 κούπα ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1.Καθαρίζετε τις σουπιές και τις πλένετε καλά. Σε μία κατσαρόλα βάλτε 4 κουταλιές ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά να κάψει. Βάζετε τα κρεμμύδια να πάρουν ένα χρώμα και στη συνέχεια βάζετε τις σουπιές να σωταριστούν ελαφρά.
2.Σβήνετε με το κρασί, ρίχνετε τα φύλλα δάφνης και το κουκουνάρι και τα αφήνετε να βράσουν σε σιγανή φωτιά.
3.Τσεκάρετε το φαγητό τακτικά μήπως χρειαστεί επιπλέον νερό. Όταν μαλακώσουν οι σουπιές σας, προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι και το υπόλοιπο λαδάκι. Σερβίρεται ζεστό με συνοδευτικό αρωματικό ρύζι.
Πηγή: queen.gr