Τι υλικά θα χρειαστείς τα νηστίσιμα 4-5 κομμάτια:
6 κουταλάκια του γλυκού ηλιέλαιο
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
μια πρέζα αλάτι
3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 κουταλιές της σούπας νερό
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Κοσκίνισε το αλεύρι και βάλτο σε ένα μπολ. Ανακάτεψε το αλεύρι μαζί με το μπεικιν παουντερ, το αλάτι και τη ζάχαρη άχνη. Σε ένα άλλο μπωλ, ανακάτεψε το λάδι μαζί με το νερό και πρόσθεσε τα στο μείγμα με το αλεύρι και το μπεικι πάουντερ.
Ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί με τα χέρια σου, πλάθοντας και ζυμώνοντας ταυτόχρονα μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη. Άμα το μείγμα είναι πολύ αραιό, πρόσθεσε και άλλο αλεύρι. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και όχι πολύ σφιχτή για να μπορεί να ανοιχτεί.
Άσε τη ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 10-15 λεπτά, ενώ την έχεις σκεπάσει με διάφανη ζελατίνα τροφίμων.
Άνοιξε ένα κομμάτι λαδόκολλα και βάλε του πάνω λίγη ζάχαρη άχνη για να μην κολλήσει η ζύμη. Βγάλε τη ζύμη από το ψυγείο και άνοιξε ένα μεγάλο κομμάτι πάνω στη λαδόκολλα με έναν πλάστη.
Αφού ανοίξεις το κομμάτι της ζύμης και γίνει ένα παχύ φύλο, κάνε το ρολό και κόψε σε ροδέλες το ρολό της ζύμης.Βάλε τις ροδέλες σε λαδόκολλα μέσα σε ένα ταψάκι και ψήσε στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά.
Μερικά tips από μένα:
1)Μπορείς να βάλεις, μαρμελάδα στην απλωμένη ζύμη και να τη τυλίξεις για να γίνουν γεμιστά τα μπισκότα.
2) Άν δεν τα θες νηστίσιμα, μπορείς να τα βουτήξεις σε σοκολάτα αφού κρυώσουν.
3) Πασπάλισε με ζάχαρη άχνη, όταν κρυώσουν.
Πηγή: ediva.gr