Υλικά
500 γραμμ. νερό
1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
30 γραμμ. ζάχαρη
1 βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
500 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα
Μέλι για το σερβίρισμα
Κανέλα για το σερβίρισμα
Καρύδι για σερβίρισμα
Διαδικασία
Βάζουμε λίγο νερό σε μία μικρή κατσαρόλα και την τοποθετούμε στη φωτιά να γίνει ελαφρώς χλιαρό.
Μέσα σε αυτό διαλύουμε τη μαγιά βάζοντας τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό και το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά στο μίξερ ή με σύρμα.
Αφήνουμε το μείγμα σε ζεστό περιβάλλον περίπου για 45′, μέχρι το μείγμα να ανεβεί στα τοιχώματα του μπολ.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι σε όχι πολύ δυνατή φωτιά. Παίρνουμε λίγη ζύμη του λουκουμά με ένα κουτάλι τη ρίχνουμε στο λάδι και με μία τρυπητή κουτάλα τους γυρνάνε συνεχώς έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα (γύρω στα 4 λεπτά).
Βγάζουμε τους λουκουμάδες σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν. Σερβίρουμε με μέλι, κανέλα και τριμμένο καρύδι.
Πηγή: koolnews.gr