Μαγγίρι. Παραδοσιακά χειροποίητα ζυμαρικά με αλεύρι λάδι και νερό. Σε δύσκολους καιρούς κατοχής και φτώχειας, το μαγγίρι έθρεψε γενιές και γενιές στην Κρήτη, δεδομένου ότι εκτός από οικονομικό και εύκολο, είναι επίσης πεντανόστιμο, υγιεινό και χορταστικότατο. Επιπλέον και νηστίσιμο εάν δεν προσθέσουμε τυρί. Καταθέτουμε τη συνταγή και το βίντεο, για να μαθαίνουν οι νέες γενιές, να θυμούνται οι παλιοί άλλα κ να διασώσουμε άλλη μια πολύτιμη συνταγή της κρητικής παράδοσης.
Υλικά
1/2 κιλό αλεύρι
1 κουταλιά αλάτι
1 ποτηράκι τσικουδιά
1 ποτηράκι λάδι
Νερό
Προετοιμασία
Ζυμώνω σχετικά σφιχτή ζύμη και σκεπάζω 1 ώρα να ξεκουραστεί
«Σέρνω» φύλλο και κόβω σε λουρίδες.
Τοποθετώ την μια λουρίδα πάνω στην άλλη αλευρώνοντας καλά να μην κολλήσουν μεταξύ τους
Κόβω σε μικρά τετράγωνα κομμάτια, αλευρώνω και ανακατεύω απαλά να ξεχωρίσουν.
Βράζω μπόλικο νερό και ρίχνω μέσα τα μισά ζυμαρικά, ανακατεύω αμέσως μην κολλήσουν τα μεταξύ τους και τα αφήνω να βράσουν για 6-7 λεπτά.
Τηγανίζω σε ελαιόλαδο τα υπόλοιπα ζυμαρικά.
Ρίχνω σε βαθύ πιάτο βραστό μαγγίρι με ζουμί και τηγανιτό μαγγίρι με λαδάκι.
Ανακατεύω και τρίβω αρκετό ανθότυρο
Πηγή: creteoftastes.com