* Μπορείτε να καθαρίσετε τα ρόδια που θα χρειαστείτε 2-3 μέρες πριν και να τα φυλάξετε στο ψυγείο, σε δοχείο ή σε σακούλα.
* Το ρόδι διατηρείται καλά και στον καταψύκτη, καθαρισμένο. Μπορείτε να βάλετε σε δοχείο ή σε σακουλάκι στον καταψύκτη τους σπόρους του ροδιού για να παίρνετε, όταν το χρειάζεστε, για τις σαλάτες σας.
* Τα ρόδια μπορείτε να τα στύψετε στον στύφτη όπως τα πορτοκάλια. Εμείς προτιμούμε να παίρνουμε το χυμό πιέζοντας τους σπόρους σε σουρωτήρι, γιατί οι άσπρες μεμβράνες που χωρίζουν τους σπόρους του φρούτου αφήνουν μια ελαφρά στυφή γεύση στο χυμό από τον στύφτη.
Πηγή: gastronomos.gr – Φωτογραφία: Shutterstock