Υλικά:
1 1/2 φλυτζάνι για όλες τις χρήσεις ΑΛΕΥΡΙ
5 ΑΥΓΑ
3 1/2 φλιτζάνια ΖΑΧΑΡΗ
1 φλούδα ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ και ξύλο ΚΑΝΕΛΛΑ
250 γραμ. τριμμένη ΚΑΡΥΔΟΨΥΧΑ
2 κουταλάκια ΜΠΕΪΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
200 γραμ. λιωμένο ΒΙΤΑΜ
2 φλυτζάνια ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΧΟΝΤΡΟ
4 φλιτζάνια ΝΕΡΟ
Τρόπος παρασκευής
Σιρόπι
2 φλυτζάνια ζάχαρη
4 φλυτζάνια νερό
1 φλούδα πορτοκάλι και κανέλα ξύλο
Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας το νερό με την ζάχαρη. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και το αφήνετε να βράσει 15 με 20’. Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει.
1. Κτυπάτε στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά.
2. Προσθέτετε το βούτυρο, το σιμιγδάλι, το αλεύρι, την καρυδόψιχα και το μπέικιν πάουντερ.
3. Αλείφετε ένα μέτριο ταψί με λίγο βούτυρο και απλώνετε εκεί το μείγμα. Το αφήνετε να ψηθεί για 35 με 40 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 190 βαθμούς.
4. Όταν η καρυδόπιτα βγει από τον φούρνο, την περιχύνετε με το κρύο σιρόπι που έχετε ετοιμάσει.
Πηγή: syntages-mamakas.blogspot.com – Φωτογραφία: Βιτάμ