Όταν θέλουμε ένα γλύκισμα που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, αυτά τα λουλούδια σφολιάτας, γεμιστά με μαρμελάδα φράουλα και μήλο, είναι πολύ καλή ιδέα. Και φτιάχνονται εύκολα!
Υλικά
Κομμάτια: 4
- 4 μήλα
- 1/3 κούπας ζάχαρη + λίγο ακόμα (βλ. διαδικασία)
- 1 φύλλο ζύμη σφολιάτας, φρέσκια ή κατεψυγμένη
- μαρμελάδα φράουλα
- άχνη ζάχαρη
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τα τριαντάφυλλα από σφολιάτα και μήλα πλένουμε τα μήλα, τα κόβουμε στα τέσσερα και μετά κάθε μέρος σε λεπτές φέτες.
- Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το 1/3 κούπας ζάχαρη και προσθέτουμε νερό, τόσο ώστε ίσα να τις σκεπάσει.
- Βράζουμε ανακατεύοντας ελαφρώς μέχρι να μαλακώσουν οι φέτες μήλου και να γίνουν ευλύγιστες, αλλά όχι να διαλύονται. Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
- Ανοίγουμε τη ζύμη σφολιάτας, την αλευρώνουμε ελαφρώς και την πιέζουμε με τον πλάστη να γίνει λίγο πιο λεπτή.
- Την κόβουμε σε τέσσερις λεπτές, μακρόστενες λωρίδες.
- Απλώνουμε σε κάθε λωρίδα μία στρώση μαρμελάδα φράουλα.
- Στην άκρη της πρώτης λωρίδας τοποθετούμε στη σειρά φετούλες μήλου, έτσι ώστε η μία να μισοκαλύπτει την άλλη και η πλευρά με τη φλούδα να εξέχει λίγο από τη σφολιάτα.
- Τυλίγουμε τη λωρίδα της σφολιάτας σε ρολό προσεκτικά τυλίγοντας μαζί και τα φετάκια του μήλου, έτσι που στο τέλος θα μοιάζει με λουλούδι. Στερεώνουμε την άκρη του ρολού με οδοντογλυφίδα και τοποθετούμε σε λαμαρίνα.
- Επαναλαμβάνουμε με τις υπόλοιπες λωρίδες.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, μέχρι να ροδίσουν η σφολιάτα και τα μήλα (περίπου 40 λεπτά)
- Σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 44.