Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γλυκόξινο κοτόπουλο με λαχανικά

16/10/2024
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Γλυκόξινο κοτόπουλο με λαχανικά
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

500 γρ. ψαχνό κοτόπουλου σε μπουκιές
1½ φλ. ρύζι (κατά προτίμηση basmati ή jasmin)
250 γρ. ανανάς σε κονσέρβα
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά
2 μέτρια καρότα
1 μέτριο κρεμμύδι
¼ φλ. ξύδι
3 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. καλαμποκάλευρο ή κορνφλάουρ
2 κ.σ. σάλτσα σόγιας

Εκτέλεση

Πλένουμε και κόβουμε την πιπεριά και λωρίδες πλάτους 1 εκ., καθαρίζουμε και κόβουμε τα καρότα καθέτως σε 6 κομμάτια και μετά κόβουμε τις λωρίδες στη μέση.

Στραγγίζουμε τον ανανά από το σιρόπι του και το κρατάμε. Προσθέτουμε στο σιρόπι του ανανά τόσο νερό, όσο χρειάζεται για να έχουμε 1 ½ φλ..

Κόβουμε τον ανανά σε κομμάτια 1.5 εκ..

Καθαρίζουμε και κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες.

Βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες, ανάλογα με την ποικιλία του (το jasmin και το basmati απαιτούν λιγότερο χρόνο).

Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε καθιστή κατσαρόλα (πλατιά και χαμηλή), ρίχνουμε το κοτόπουλο και το ροδίζουμε ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα από όλες τις μεριές.

Προσθέτουμε τα λαχανικά (πιπεριά, καρότο, κρεμμύδι) και ανακατεύουμε πάλι να αλειφθούν όλα με το ελαιόλαδο.

Ρίχνουμε στο κοτόπουλο το μείγμα ανανά –νερό και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 3 -5 λεπτά μέχρι να ψηθεί τελείως το κοτόπουλο (να μην έχει ίχνος από ροζ χρώμα στο εσωτερικό του αν το κόψουμε).

Ανακατεύουμε  το ξύδι, τη ζάχαρη, το κορνφλάουρ και τη σόγια και ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα.

Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει ελαφρά.

Αν η σάλτσα είναι πολύ πυκνή, ρίχνουμε λίγο καυτό νερό. Δοκιμάζουμε το αλάτι, ρίχνουμε τον ανανά και ανακατεύουμε πάλι.

Σερβίρουμε το κοτόπουλο επάνω στο ρύζι.

Γαρνίρουμε αν θέλουμε με λίγο πολύ ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.

Πηγή: athinorama.gr – A.T.

 

Previous Post

Κρητικός ντάκος με σαρδέλες και βασιλικό

Next Post

Σαλάτα πράσινη με ξινομυζήθρα και ρόδι

Next Post
Σαλάτα πράσινη με ξινομυζήθρα και ρόδι

Σαλάτα πράσινη με ξινομυζήθρα και ρόδι

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ