Υλικά
1 κουνέλι
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
2-3 κ. σ. ελαιόλαδο
1-2 δαφνόφυλλα
3 κλαράκια δενδρολίβανο
περίπου 1 φλιτζάνι αλεύρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισµα
αλάτι και πιπέρι
φύλλα λεμονιάς ή νεραντζιάς
Παρασκευή
Κόβουµε το κουνέλι σε μερίδες, το πλένουµε και το βάζουµε σε μια λεκάνη μαζί με το κρασί, το δενδρολίβανο, το αλάτι και το πιπέρι.
Το αφήνουμε να σταθεί, σκεπασμένο με διαφανή μεμβράνη, για 1-2 ώρες.
Μετά το στραγγίζουμε, το σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και το αλευρώνουμε, τινάξουμε το περιττό αλεύρι και το τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο , μέχρι να πάρει χρώμα και από τις 2 πλευρές. Ρίχνουμε τη μαρινάδα στο τηγάνι, βάζουμε τα νερατζόφυλλα ανάμεσα στα κομμάτια του κουνελιού, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε τη μαρινάδα να σιγοβράζει, για 10 λεπτά, μέχρι να μειωθεί ο όγκος της στο μισό και να πάει άρωμα.
Συνοδεύουμε με τηγανητές πατάτες και τη σάλτσα που φτιάξαμε με τη μαρινάδα
Πηγή: athinorama.gr