Συστατικά
250 gr. κουβερτούρα ΙΟΝ
40 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
110 gr. ζάχαρη
40 gr. βούτυρο
2 αυγά
70 gr. μαύρες σταφίδες
80 gr. φουντούκι χοντροκομμένο
¼ κουταλάκι του γλυκού baking powder
¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Ελάχιστο αλάτι
Μέθοδος
1.Λιώνουμε σε μπαιν μαρί την κουβερτούρα, ψιλοκομμένη μαζί με το βούτυρο.
2.Ταυτόχρονα στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά με την ζάχαρη και το αλάτι, χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν, σταματάμε το χτύπημα.
3.Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder και την κανέλα, ανακατεύουμε μαζί το φουντούκι και τις σταφίδες.
4.Με πλαστική σπάτουλα ενσωματώνουμε την λιωμένη κουβερτούρα με απαλές κινήσεις στο μείγμα αυγών-ζάχαρης και τέλος το αλεύρι.
5.Αφήνουμε το μείγμα για 5 λεπτά στο ψυγείο και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 C.
6.Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε δίσκο ψησίματος και με ένα κουταλάκι ακουμπάμε γεμάτες κουταλίτσες μείγματος, αφήνοντας μια μικρή απόσταση μεταξύ τους γιατί η ζύμη απλώνει και φουσκώνει.
7.Ψήνουμε στους 175 C για 10 περίπου λεπτά, αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν για 15 λεπτά πριν τα μετακινήσουμε.
8.Tips: – Αν θέλουμε προσθέτουμε και σταγόνες σοκολάτας γάλακτος ΙΟΝ, ξηρούς καρπούς και να αρωματίσουμε το μείγμα σύμφωνα με τα γούστα μας. – Τα μπισκότα είναι μετρίου μεγέθους αν θέλουμε να κάνουμε μεγάλα μπισκότα χρησιμοποιούμε μεγαλύτερο κουτάλι.
Πηγή: ionsweets.gr