Τι χρειαζόμαστε:
1,5 κιλό χοιρινό χωρίς κόκαλα
2 κιλά σέλινο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 ποτήρι λάδι
χυμός 2-3 λεμονιών
αλάτι
πιπέρι
Πώς το κάνουμε:
1) Βάζουμε το σέλινο σε μια κατσαρόλα με νερό να πάρει μια βράση και το σουρώνουμε.
2) Τσιγαρίζουμε το κρέας στο λάδι κομμένο σε μέτρια κομμάτια.
3) Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και μετά από 5 λεπτά λίγο νερό και αφήνουμε το κρέας να ψηθεί περίπου 3 τέταρτα της ώρας.
4) Βάζουμε στην κατσαρόλα και το σέλινο με το αλάτι και το πιπέρι και συνεχίζουμε το ψήσιμο σε χαμηλή φωτιά.
5) Δεν ανακατεύουμε το φαγητό με την κουτάλα αλλά κουνάμε μόνο λίγο την κατσαρόλα για μην κολλήσει το κρέας.
6) Όταν μείνει μόνο το λάδι του ρίχνουμε το λεμόνι και το φαγητό είναι έτοιμο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Σύμφωνα με την παραπάνω συνταγή, μπορούμε να ψήσουμε και αγριοσέλινα με χοιρινό. Μπορούμε ακόμη να προσθέσουμε αυγολέμονο.
Πηγή: sintagespareas.gr