Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Λαζάνια με κιμά και μπεσαμέλ

27/09/2024
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Λαζάνια με κιμά και μπεσαμέλ
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

Λαζάνια 20 τεμ

Κιμάς 500 γρ

Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ

Σκόρδο 2 σκελίδες

Ντομάτες φρέσκιες 1 κιλό ξεφλουδισμένες

Ντοματοπολτός 1 κουτάλι της σούπας

Ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού

Πάπρικα γλυκιά 1 κουταλάκι του γλυκού

Ελαιόλαδο 1/2 κούπα

Αλάτι – πιπέρι

Μπαχάρι 3 κόκους

Δάφνη 1 φύλλο

Φέτα 150 γρ

Μαϊντανός 3 κλωναράκια ψιλοκομμένος

Για την μπεσαμέλ

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 100 γρ

Γάλα 1 λίτρο

Αυγά 2 τεμ

Μαργαρίνη 70 γρ

Κεφαλοτύρι 150 γρ τριμμένο

Αλάτι – πιπέρι

Οδηγίες

Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα ψιλοκόβουμε ή τα περνάμε λίγο από το μπλέντερ.

Πλένουμε τις ντομάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις ψιλοκόβουμε στο μπλέντερ.

Βάζουμε το μισό ελαιόλαδο σε ρηχή κατσαρόλα να κάψει, προσθέτουμε την πάπρικα και το πιπέρι να βγάλουν το άρωμα τους, προσθέτουμε το κρεμμύδι και σκόρδο, τα σοτάρουμε ελαφρώς και προσθέτουμε τον κιμά.

Σοτάρουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς και βάζουμε τον ντοματοπολτό, την ζάχαρη ,το φύλλο δάφνης, το μπαχάρι, ανακατεύουμε  συνέχεια και προσθέτουμε τις πολτοποιημένες ντομάτες και λίγο νερό.

Χαμηλώνουμε την φωτιά, προσθέτουμε το αλάτι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα κι αφήνουμε να βράσει για περίπου 20 λεπτά (θέλουμε να μείνει με αρκετό ζουμί).

Κατεβάζουμε από την φωτιά, αφαιρούμε την δάφνη και το μπαχάρι. Προσθέτουμε την τριμμένη φέτα και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο κι ανακατεύουμε.

Για την μπεσαμέλ:

Βάζουμε σε κατσαρόλα βαθιά το υπόλοιπο ελαιόλαδο μαζί με την μαργαρίνη να κάψει σε χαμηλή φωτιά.

Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά κι ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να αποκτήσει το αλεύρι χρυσό χρώμα.

Προσθέτουμε το γάλα και αλάτι και συνεχίζουμε με το σύρμα το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ μας αλλά όχι πολύ.

Κατεβάζουμε από την φωτιά, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε το τριμμένο κεφαλοτύρι, τα αυγά, πιπέρι  κι ανακατεύουμε.

Στρώνουμε σε βουτυρωμένο στενόμακρο ταψί μια ελαφριά στρώση μπεσαμέλ, καλύπτουμε την επιφάνεια με λαζάνια, από πάνω απλώνουμε μπεσαμέλ και καλύπτουμε με τον κιμά.

Ξαναβάζουμε μια στρώση λαζάνια, καλύπτουμε με μπεσαμέλ και από πάνω με κιμά.

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Καλύπτουμε στο τέλος με μπεσαμέλ, πασπαλίζουμε με λίγο κεφαλοτύρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς (ανάλογα με τον φούρνο μας) για 30 -35 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει ελάχιστα, κόβουμε σε κομμάτια, τα βάζουμε σε πιατέλα κι είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.

Πηγή: chefoulis.gr

 

Previous Post

Μπακλαβάς με σοκολάτα

Next Post

Banoffee (βίντεο)

Next Post
Banoffee (βίντεο)

Banoffee (βίντεο)

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ