Το συγκεκριμένο γεύμα αποτελεί έναν εξαιρετικό τρόπο να καταναλώσεις όσπρια ακόμα και εσύ που δεν συμπαθείς την κλασσική συνταγή των ρεβιθιών σε μορφή σούπας! Η συνταγή που παρουσιάζουμε είναι για έξι μερίδες.
Μπορείς να αξιοποιήσεις την σαλάτα με ρεβίθια ως γεύμα ή μπορείς να συνοδεύσεις, σε μικρότερη ποσότητα, κάποιο κρεατικό ή ψαρικό. Είναι εύκολη στη μεταφορά, εάν θέλεις να τη βάλεις σε τάπερ και να την πάρεις στο γραφείο, στη σχολή, στην εκδρομή κλπ. Αποτελεί πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης, καλών λιπαρών οξέων και φυτικών ινών.
Περιέχει σημαντική ποσότητα μικροθρεπτικών συστατικών, όπως Βιταμίνη C, A & K, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο και χαλκό! Εκτός από τα ρεβίθια, η βάση της σαλάτας ταιριάζει πολύ καλά και με άλλα όσπρια, όπως η φακή, τα κόκκινα φασόλια και τα μαυρομάτικα.
ΥΛΙΚΑ
Για τη σαλάτα:
Δύο φλ ντοματίνια
Μία μεγάλη πιπεριά (πράσινη ή κόκκινη)
Ένα μεσαίο αγγουράκι
Ένα μεσαίο κρεμμύδι (ξηρό)
850 γραμμάρια μαγειρεμένα ρεβίθια
Δύο κσ μαϊντανό
1/2 φλ ελιές καλαμών
1/2 φλ φέτα
Αλάτι
Πιπέρι
Μπούκοβο (προαιρετικά)
Για το dressing:
Μία κσ χυμό λεμόνι
1/2 φλ ελαιόλαδο
1/4 φλ λευκό ξύδι
Σαλάτα με ρεβίθια: Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείς τα ρεβίθια, το αγγούρι κομμένο σε μικρά κομμάτια, τα ντοματίνια κομμένα στα δύο, την πιπεριά σε μικρά κομμάτια, το μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τη φέτα και τις ελιές. Προσθέτεις αλάτι και πιπέρι.
Σε ένα βαζάκι ανακατεύεις το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το ξύδι και τον μαϊντανό. Προαιρετικά μπορείς να προσθέσεις και λίγο μπούκοβο. Αναδεύεις μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Ρίχνεις το dressing στη σαλάτα και σερβίρεις.
Η Εύα Τσάκου είναι κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος
Πηγή: slpress.gr