Τι θα χρειαστείτε:
Φύλλα από σπανάκι baby ή μαρούλι ή μαρούλι σγουρό
1 κούπα σπόρια από ρόδι
1 κούπα χοντροκομμένα καρύδια
2 μεσαία πορτοκάλια ή ένα μεγάλο
5 κ.σ ελαιόλαδο
3 κ.σ μπαλσάμικο ξύδι
¼ φλυτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1 κ.σ μέλι
1 κ.σ σουσάμι
100 γραμμάρια γραβιέρα
Πως θα την φτιάξετε:
Κόψτε σε μεγάλα κομμάτια την πράσινη σαλάτα, και τοποθετείστε την σε ένα μεγάλο μπολ.
Καθαρίστε τα πορτοκάλια, κόψτε τα σε κύβους, και προσθέστε τα στο μπολ με την πράσινη σαλάτα.
Σε ένα άλλο μπολ θα φτιάξετε το dressing: Τοποθετήστε τον χυμό πορτοκαλιού, το μπαλσάμικο, το ελαιόλαδο, το μέλι, και ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε στο μπολ με την πράσινη σαλάτα το dressing, και ανακατέψτε πολύ καλά να πάει παντού.
Στο τέλος, προσθέστε τα καρύδια και το ρόδι, και κόψτε από πάνω ροδέλες γραβιέρας.
*Tip: Απολαύστε την σαλάτα σας και σκέτη, με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.
Καλή σας απόλαυση!
Πηγή: megeia.gr – Μαρία Κωνσταντινίδου