Το σουβλάκι μετατρέπεται σε… φαγητό πολυτελείας μετά τις ανατιμήσεις, με τους καταναλωτές να μειώνουν πλέον τις παραγγελίες.
Οι ανατιμήσεις δεν δείχνουν να έχουν τέλος, καθώς οι αυξήσεις που έγιναν τον περασμένο μήνα στις τιμές των κρεάτων, οι οποίες ξεπέρασαν ακόμη και το 12%, αναμένεται να οδηγήσουν την τιμή στο σουβλάκι ακόμη πιο ψηλά.
Η εξέλιξη των τιμών
Οι τιμές για ένα τυλιχτό στο χέρι (γύρο ή καλαμάκι), έχουν αλλάξει ως εξής:
Οι εκτιμήσεις για αύξηση στην τιμή του οφείλονται σε δύο βασικούς λόγους, σύμφωνα με το Mega: στις πρώτες ύλες (κρέας, ντομάτα) και στο λειτουργικό κόστος (ρεύμα, ενοίκια κ.ά.).
Το σουβλάκι δηλαδή, μπορεί να φτάσει μια ανάσα από τα 5 ευρώ!
Οι τιμές των κρεάτων
Ο υπεύθυνος κρεοπωλείου, Αντώνης Βαλτετσιώτης, μίλησε στο ίδιο μέσο για την τιμή των κρεάτων.
«Ένα κομμάτι κρέατος, μοσχάρι ελληνικό χωρίς κόκκαλο, ξεκινάει από τα 12,98 ευρώ/κιλό. Αντίστοιχα ένα κομμάτι χοιρινό είναι στα 5,8/κιλό. Το κοτόπουλο το ολόκληρο είναι στα 3,48 ευρώ/κιλό. Ο λαιμός χωρίς κόκκαλο είναι στα 8,48 ευρώ/κιλό. Η μπριζόλα λαιμού με κόκκαλο είναι στα 5,98 ευρώ/κιλό. Οι τιμές παραμένουν σταθερές, τουλάχιστον στο κρεοπωλείο μας. Υπήρξε ένα πρόβλημα τον Αύγουστο, με την επάρκεια, αλλά και τις τιμές στα αμνοερίφια αλλά αυτό λύθηκε. Αυτή την στιγμή είναι στα 12,98 ευρώ το κιλό στο αρνί και το κατσίκι το ολόκληρο με το κεφάλι και την συκωταριά. Οι υπόλοιπες τιμές είναι σταθερές αν και αυξημένες λίγο», ανέφερε ο κ. Βαλτετσιώτης.
Και συνέχισε: «Ο κιμάς εισαγωγής ξεκινάει από τα 7,98 το κιλό, ο πιο οικονομικός κιμάς»
Πηγή: ethnos.gr