Αγαπάμε τις τηγανίτες για πολλούς λόγους και ίσως λίγο περισσότερο όταν ο καιρός αρχίζει να δροσίζει. Μας χορταίνουν κάθε ώρα της ημέρας, τρώγονται κάθε εποχή του χρόνου και μπορούν εύκολα να μετατραπούν στο πιο λαχταριστό σοκολατένιο γλύκισμα ή ακόμα και σε μια εναλλακτική vegan ή light γλυκιά επιλογή.
Βασικά υλικά και παραλλαγές
Συνήθως οι τηγανίτες έχουν ως βασικά συστατικά το αλεύρι, το νερό ή το γάλα και το αυγό. Παράλληλα, συναντάμε τη συνταγή με προσθήκη και άλλων υλικών, όπως είναι το βούτυρο, η ζάχαρη, η μαγειρική σόδα, το κορν φλάουρ, το γιαούρτι αλλά ακόμα και η μαγιονέζα για ένα πιο αφράτο αποτέλεσμα, όπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο μας, όπου παρουσιάζουμε αναλυτικά τον ιδανικό τρόπο για να φτιάξουμε στο σπίτι τις πιο αφράτες τηγανίτες. Ακόμη μπορούμε να τις βρούμε συνταγές σε διάφορες παραλλαγές, με προσθήκη ελαιόλαδου και χωρίς αυγό, με προϊόντα φυτικής αντί για ζωικής προέλευσης αλλά και με αντικατάσταση του κλασικού αλευριού από το αντίστοιχο χωρίς γλουτένη.
Έτσι, οι τηγανίτες αποτελούν κλασική και αγαπημένη επιλογή για γλυκό για όλους. Και το καλύτερο; Μπορούμε να τις γευτούμε με πολλούς τρόπους: σκέτες ή με σιρόπι, μαρμελάδα, μέλι ή πετιμέζι, με φρέσκα φρούτα, ξηρούς καρπούς και παγωτό, γεμιστές με σοκολάτα ή σταφίδες. Με όποιον τρόπο και αν επιλέξουμε να τις απολαύσουμε, εκείνες παραμένουν το ίδιο νόστιμες γι΄αυτό και εμείς σας προτρέπουμε να τις δοκιμάσετε σε 9 διαφορετικές εκδοχές.