Υλικά
- 150 γρ.σιμιγδάλι ψιλό
- 150 γρ.σιμιγδάλι χοντρό
- 200 γρ.ελαιόλαδο
- 450 γρ.ζάχαρη
- 1.250 γρ.νερό
- 1κουβερτούρα μαύρη σοκολάτα
- 1ξυλάκι κανέλα
- –ξύσμα από ένα πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, την ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και το ξυλάκι της κανέλας, να βράσουν και να λιώσει η ζάχαρη. Αφού λιώσει και το σιρόπι είναι έτοιμο, βγάζουμε την κανέλα και αφήνουμε στην άκρη.
- Στη συνέχεια, βάζουμε σε μία άλλη κατσαρόλα το λάδι να ζεστάνει και ρίχνουμε μέσα τα δύο είδη σιμιγδαλιού, χοντρό και ψιλό, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να αλλάξει χρώμα και να γίνει πιο σκούρο.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνουμε με πολύ προσοχή, το σιρόπι στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά χωρίς να σταματάμε να ανακατεύουμε για να δέσει το μείγμα μας.
- Σπάμε την κουβερτούρα σε κομματάκια και εφόσον έχουμε κατεβάσει την κατσαρόλα από την φωτιά την ρίχνουμε μέσα και ανακατεύουμε στο ζεστό μας μείγμα για να λιώσει.
- Βάζουμε το χαλβά σε φόρμα για κέικ ή σε μικρά φορμάκια. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και ξεφορμάρουμε τον χαλβά μας.
Εάν μας αρέσουν οι ξηροί καρποί, μπορούμε όταν προσθέτουμε την κουβερτούρα, να βάλουμε και ψιλοκομμένο καρύδι ή αμύγδαλο.
Επίσης, μπορούμε να σερβίρουμε με σιρόπι σοκολάτας.
Πηγή: alevri.com