Υλικά:
1 κιλό αρνάκι,
1 κρεμμύδι,
½ σκελίδα σκόρδο,
4 κουταλιές λάδι,
1 πιπεριά,
1 καρότο,
2 μέτριες ντομάτες,
½ κιλό χυλοπίτες,
½ φλιτζάνι τριμμένο τυρί,
αλάτι,
πιπέρι.
Εκτέλεση:
Κόβουμε το κρέας σε κύβους και το σοτάρουμε σε καυτό λάδι. Μόλις ροδίσει προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκορδάκι, την πιπεριά και το καρότο, όλα κομμένα σε μικρά κομμάτια.
Μετά από 2 λεπτά βάζουμε 1 φλιτζάνι νερό και μόλις βράσει αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα τον αφρό που σχηματίζεται. Αφήνουμε το κρέας να βράσει περίπου για 1 ώρα.
Όταν μισοψηθεί, ρίχνουμε τις ντομάτες τριμμένες και αλοτοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τις χυλοπίτες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 20 λεπτά ακόμα, μέχρι να δέσει η κόκκινη σάλτσα, να ψηθούν οι χυλοπίτες και να μαλακώσει το κρέας. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό και πασπαλισμένο με το τριμμένο τυρί.
Πηγή: rethymnoguide.gr