Δευτέρα, 30 Ιουνίου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Παγωτό βανίλια

11/09/2024
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Παγωτό βανίλια
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

Μερίδες: 600 γρ.

250 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες

250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% – 36% λιπαρά

100 γρ. ζάχαρη

6 κρόκοι αυγών μεσαίου μεγέθους, κατά προτίμηση βιολογικών

1/2 κλωναράκι φυσικής βανίλιας ή 2 κάψουλες βανιλίνη

Διαδικασία

  1. Αν χρησιμοποιήσουμε κλωναράκι βανίλιας, το σχίζουμε κατά μήκος με ένα μαχαίρι, το ανοίγουμε και με τη λάμα του μαχαιριού γδέρνουμε το εσωτερικό του για να μαζέψουμε τους αρωματικούς σπόρους.
  2. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τα σποράκια της βανίλιας (ή τη βανιλίνη) και την τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά.
  3. Βάζουμε τη ζάχαρη μαζί με τους κρόκους σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε αμέσως με μια κουτάλα ώστε να ενωθούν τα υλικά.
  4. Μόλις ζεσταθεί καλά το μείγμα της κατσαρόλας, αλλά πριν πάρει βράση, αδειάζουμε μέσα τους χτυπημένους κρόκους με τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι η κρέμα να ζεσταθεί καλά, να αχνίσει και να δέσει ελαφρώς. Δεν πρέπει όμως να βράσει, γιατί θα ψηθούν οι κρόκοι και η κρέμα θα «κόψει». Αν έχουμε θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής, η ιδανική θερμοκρασία για να την αποσύρουμε είναι όταν η ένδειξη φτάσει τους 84° – 85° C.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε αμέσως την κρέμα σε ένα καθαρό σκεύος, για να μην ψηθούν κι άλλο οι κρόκοι στη ζεστή κατσαρόλα. Αν υπάρχουν γρομπαλάκια και ίχνη από αυγό μέσα στην κρέμα, μπορούμε να τα σπάσουμε με ραβδομπλέντερ ή να τα απομακρύνουμε σουρώνοντας την κρέμα.
  6. Πριν βάλουμε την κρέμα στην παγωτομηχανή, καλό είναι να μείνει στο ψυγείο τουλάχιστον 1 νύχτα (ή 12 ώρες) για να ωριμάσει. Την καλύπτουμε με μια μεμβράνη ή με το καπάκι του μπολ, για να μην απορροφήσει ανεπιθύμητες οσμές. Αυτό το στάδιο βοηθά να γίνει το παγωτό πιο κρεμώδες. Ταυτόχρονα, μπορούμε να παγώνουμε τον κάδο της παγωτομηχανής, αν απαιτείται από τον κατασκευαστή.
  7. Την επομένη αδειάζουμε την κρέμα στον κάδο της παγωτομηχανής και περιμένουμε 35 – 40 λεπτά, ανάλογα με τις οδηγίες χρήσης της παγωτομηχανής. Στην αρχή η σύστασή του θα φαίνεται χαλαρή, όμως, όσο περνάει η ώρα θα γίνεται πιο πυκνό. Συνήθως το παγωτό είναι εξαιρετικά νόστιμο και μαλακό τη στιγμή που το βγάζουμε από την παγωτομηχανή και μπορούμε να το φάμε επιτόπου. Αν, όμως, η παγωτομηχανή μας δεν είναι αρκετά ισχυρή και δούμε ότι το παγωτό δεν έχει την κατάλληλη υφή, το βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει καλά.
  8. Για να διατηρήσουμε το παγωτό στην κατάψυξη, θα πρέπει να το σκεπάσουμε με πλαστική μεμβράνη ή με καπάκι.

Πηγή: gastronomos.gr

Previous Post

Χαλβάς με σιρόπι στο φούρνο

Next Post

Σπανακοτυρόπιτα

Next Post
Σπανακοτυρόπιτα

Σπανακοτυρόπιτα

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ