Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Ξεροτήγανα με αμύγδαλο και σουσάμι

06/09/2024
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Ξεροτήγανα με αμύγδαλο και σουσάμι
0
SHARES
Share on Facebook
  • Μερίδες: 30-35 ξεροτήγανα
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά
  • Χρόνος αναμονής: 10-15 λεπτά

Υλικά για τη ζύμη

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 40 γρ. ζάχαρη
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 200 ml νερό σε θερμοκρασία δωματίου

Άλλα υλικά

  • σπορέλαιο για το τηγάνισμα
  • 50 γρ. αμύγδαλα λευκά
  • 50 γρ. καβουρδισμένο σουσάμι
  • 250 γρ. μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Βάζουμε στον κάδο της κουζινομηχανής KVC7320S Chef Titanium της Kenwood το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο.

2) Προσαρμόζουμε τον κάδο στην κουζινομηχανή με το γάτζο ζύμης. Ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι και το ελαιόλαδο και το ζυμώνουμε στην ταχύτητα 1 για μισό με 1 λεπτό.

3) Σταδιακά, με την κουζινομηχανή σε λειτουργία, προσθέτουμε το νερό μέχρι να έχουμε σκληρή ζύμη. Αφήνουμε να ζυμωθεί για μερικά λεπτά.

4) Μεταφέρουμε το ζυμάρι σε ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο.

5) Κόβουμε τη ζύμη σε 15-18 κομμάτια (αναλόγως πόσο μεγάλα θέλουμε να τα κάνουμε).

6) Παίρνουμε κάθε κομμάτι και το ανοίγουμε με πλάστη ή βέργα, όσο πιο λεπτό μπορούμε.

7) Κόβουμε χονδρές λωρίδες με το ειδικό εργαλείο (τροχουδάκι).

8) Τυλίγουμε τις λωρίδες σαν τριαντάφυλλο, πιέζοντάς τες ελαφρώς.

9) Ζεσταίνουμε μπόλικο σπορέλαιο σε κατσαρόλα και όταν κάψει καλά τηγανίζουμε τα ξεροτήγανα για 2-3 λεπτά την κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν ξανθό χρώμα.

10) Τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 10-12 λεπτά.

11) Προσαρμόζουμε το μύλο αλέσεως μπαχαρικών ΑΤ320A στην κουζινομηχανή. Σπάμε το σουσάμι και τα αμύγδαλα μέχρι να γίνουν πολύ ψιλοτριμμένα.

12) Όταν κρυώσουν τα ξεροτήγανα, ζεσταίνουμε το μέλι σε κατσαρόλα και τα περνάμε για μισό λεπτό την κάθε πλευρά από κει.

13) Τα ακουμπάμε σε πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με το σπασμένο αμύγδαλο και το καβουρδισμένο σουσάμι.

Διαβάστε περισσότερα στο madameginger.com

Previous Post

Αγιορείτικες σουπιές με σπανάκι

Next Post

Μπακλαβάς με φυστίκι Αιγίνης

Next Post
Μπακλαβάς με φυστίκι Αιγίνης

Μπακλαβάς με φυστίκι Αιγίνης

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ