Υλικά συνταγής
3 φιλέτα κοτόπουλου κομμένα σε φέτες
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
4-5 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
200 γρ. μαλακό τυρί κρέμα
1/2 κ.σ. μουστάρδα (προαιρετικά)
1/2 ποτηράκι κρασιού κρασί λευκό
1 κύβο κοτόπουλου
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
αλάτι, πιπέρι
ρύζι για πιλάφι
Εκτέλεση συνταγής
Αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά τις φέτες κοτόπουλου και τις σοτάρουμε σε μεγάλο βαθύ τηγάνι με το βούτυρο έως ότου πάρουν χρώμα.
Τις μεταφέρουμε σε πιατέλα.
Προσθέτουμε στο τηγάνι τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε και το σκόρδο και σοτάρουμε ανακατεύοντας για επιπλέον 1/2 λ περίπου.
Βάζουμε πάλι το κοτόπουλο στο τηγάνι. Μόλις ζεσταθεί σβήνουμε με το κρασί και συμπληρώνουμε με μισό ποτήρι του κρασιού ζεστό νερό
στο οποίο έχουμε διαλύσει το κύβο.
Αφήνουμε να δέσουν λίγο τα υγρά, προσθέτουμε το μαλακό τυρί και τη μουστάρδα (προαιρετικά )και συνεχίζουμε το μαγείρεμα έως ότου δέσει και χυλώσει.
Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε το πιλάφι.
Σερβίρουμε το κοτόπουλο πάνω στο ζεστό πιλάφι μας και σερβίρουμε.
Πηγή: sintayes.gr – Photo