Υλικά
150γρ. φέτα, σε κύβους
2 ντομάτες κόκκινες και σφιχτές, σε μέτρια κομμάτια
1 αγγούρι καθαρισμένο, σε ροδέλες
1 πιπεριά, σε καρεδάκια
1 κρεμμύδι, σε λεπτές φετούλες
1 φλιτζάνι αντράκλα (γλιστρίδα)
2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας κάππαρη
1 κουτ. σούπας κρίταμο τουρσί
3-4 αγγουράκια τουρσί, ψιλοκομμένα
5-6 ελιές πράσινες
5-6 ελιές μαύρες
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
2 κουτ. ξίδι από λευκό κρασί
λίγη ρίγανη ξερή
7-8 παξιμαδάκια κρίθινα ή σταρένια
αλάτι
Διαδικασία
Πλένετε και στραγγίζετε καλά τα λαχανικά σας. Τα καθαρίζετε και τα κόβετε όπως περιγράφεται στα υλικά.
Σε μια σαλατιέρα αναμιγνύετε τις ντομάτες με το αγγούρι, την πιπεριά, την αντράκλα, το μαϊντανό και το κρεμμύδι. Αλατίζετε και ανακατεύετε.
Προσθέτετε την κάππαρη, το κρίταμο, το αγγουράκι τουρσί, τη φέτα, τις πράσινες και τις μαύρες ελιές. Σπάζετε τα παξιμάδια σε κομμάτια και τα προσθέτετε κι αυτά στη σαλάτα.
Πασπαλίζετε τη σαλάτα με το δυόσμο και λίγη ρίγανη, περιχύνετε με το ξίδι και το ελαιόλαδο και σερβίρετε αμέσως.
Tips
Για να κάνετε ακόμα πιο νόστιμη τη σαλάτα σας, ξύνετε στον τρίφτη ½ ώριμη ντομάτα και ύστερα τη χτυπάτε στο μπλέντερ μαζί με το ελαιόλαδο, το ξίδι, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και περιχύνετε την υπέρ-σαλάτα σας με αυτή τη βινεγκρέτ πριν σερβίρετε.
Πηγή: olivemagazine.gr – Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης – Food styling: Αντωνία Κατή