Κυριακή, 11 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γίγαντες στη χύτρα ταχύτητας (βίντεο)

03/07/2024
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Γίγαντες στη χύτρα ταχύτητας (βίντεο)
0
SHARES
Share on Facebook

Συστατικά

  • 500 γρ. γίγαντες
  • 2 καρότα
  • 3 στικ σέλερι
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1/2 ματσάκι σέλινο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 50 γρ. κρασί λευκό
  • 1 κύβο κότας
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 700 γρ. νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • ελιές
  • παστή ρέγγα
  • ψωμί

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βάζουμε τους γίγαντες σε μπολ με νερό, προσθέτουμε αλάτι και αφήνουμε 12 ώρες να μουλιάσουν.
  • Τοποθετούμε τη χύτρα στη φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε τα καρότα σε λεπτά μισοφέγγαρα, το σέλερι σε μικρά κομμάτια, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε φέτες και τα βάζουμε στην χύτρα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε 1-2 λεπτά να καραμελώσουν.
  • Βάζουμε τα φύλλα από το σέλινο, τον πελτέ και σοτάρουμε. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τον κύβο, τα φύλλα δάφνης, την ντομάτα και το νερό.
  • Σουρώνουμε τους γίγαντες, τους ξεπλένουμε και τους βάζουμε στη χύτρα.
  • Κλείνουμε το καπάκι, χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά, γυρίζουμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη για να μαγειρέψουμε τα όσπρια και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά.
  • Σβήνουμε τη φωτιά και γυρίζουμε τη βαλβίδα ώστε να αποσυμπιεστεί η χύτρα. Εναλλακτικά αφού, σβήσουμε τη φωτιά, αφήνουμε 5-10 λεπτά για να αποσυμπιεστεί μόνη της.
  • Ανοίγουμε το καπάκι και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Σερβίρουμε με ελαιόλαδο, πιπέρι ή μπούκοβο, ελιές, παστό, ελιές, ψωμί.

Πηγή: akispetretzikis.com

Previous Post

Χοιρινές μπριζόλες στο τηγάνι με μέλι και μουστάρδα

Next Post

Συνταγή για γλυκιά μπουγάτσα Θεσσαλονίκης

Next Post
Συνταγή για γλυκιά μπουγάτσα Θεσσαλονίκης

Συνταγή για γλυκιά μπουγάτσα Θεσσαλονίκης

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ