Σιγουρέψου ότι έχεις:
500 γρ. κοσκινισμένο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 γρ. Βιτάμ
220 γρ. ζάχαρη
1 σφηνάκι κονιάκ
4-5 μήλα ψιλοκομμένα χωρίς τη φλούδα τους
150 γρ. καρυδόψιχα
150 γρ. ανάλατα αμύγδαλα
150 γρ. σταφίδες
2 κ. σ. καστανή ζάχαρη (για τα μήλα)
1 κ. σ. κανέλα (για τα μήλα)
Λίγο γαρύφαλλο σκόνη
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Ξεκινάμε:
Πρώτα τα μήλα: Καθάρισε και κόψ’ τα σε κομματάκια ή πέρασέ τα από τον χοντρό τρίφτη, και μετά ανακάτεψέ τα καλά σε ένα μπολ με την καστανή ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο και τους ξηρούς καρπούς.
Στο μίξερ τώρα! Χτύπησε με τους γάντζους το Bιτάμ σε κομματάκια και τη ζάχαρη στη μεσαία ταχύτητα, μέχρι να ενωθούν. Πρόσθεσε το κονιάκ και το κοσκινισμένο αλεύρι και συνέχισε το χτύπημα για λίγο.
Ζύμωσε τη ζύμη στο χέρι, μέχρι να γίνει σφιχτή, χώρισέ τη στα δύο και άπλωσε το ένα μισό σε ένα ταψάκι ή τσέρκι αλειμμένο με Βιτάμ
(αν δεις ότι η ζύμη τρίβεται πολύ, άπλωσέ τη με το μαλακό και χωρίς βιασύνες).
Βάλε στη μέση τα μήλα και άπλωσε από πάνω την υπόλοιπη ζύμη. Μπορείς, επίσης, να πλάσεις μπαστουνάκια και να τα τοποθετήσεις από πάνω χιαστί ή, αν η ζύμη παραείναι σφιχτή, να την τρίψεις με τα χέρια σε όλη την επιφάνεια για να γίνει σαν κραμπλ όταν ψηθεί.
Καλή όρεξη!
Πηγή: cookoo.ourwork.gr