Πέμπτη, 8 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Χριστουγεννιάτικο αφράτο ρολό

26/12/2018
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Ομελέτα με πατάτες και λουκάνικο
0
SHARES
Share on Facebook

Το αποτέλεσμα είναι αφράτο και άκρως «γιαγιαδίστικο». Το μόνο κακό: Είναι τόσο αφράτο, που δεν καταλαβαίνεις πόσο εύκολα εξαφανίζονται τα κομμάτια στον ουρανίσκο. Όσοι λάτρεις, καλύτερα φτιάξτε διπλή δόση.

Υλικά  

Για το παντεσπάνι 

1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις,

1/4 κούπας κακάο,

3/4 κούπας ζάχαρη,

1 κουτ. γλ. baking powder,

4 αυγά χωρισμένα σε ασπράδια και κρόκους,

1 βανίλια, μια πρέζα αλάτι,

2 κουτ. σούπας νερό

Για την κρέμα 

2 κούπες κρέμα γάλακτος (500 ml),

1 βανίλια,

1/4 κούπας ζάχαρη άχνη,

1/3 κούπας τριμμένο αμύγδαλο

Υλικά για το γλάσσο

2 κούπες ζάχαρη άχνη,

5 κουτ. σούπας βούτυρο μαλακό,

3 κουτ. σούπας γάλα,

1/2 κούπα κακάο, 150 γραμμ. κουβερτούρα τριμμένη,

2 κουτ. σούπας λικέρ

Εκτέλεση

Για το παντεσπάνι

Ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, το baking powder και το αλάτι. Χτυπάμε σε δεύτερο σκεύος τα ασπράδια σε μαρέγκα και αφού προσθέσουμε σιγά-σιγά τη μισή ζάχαρη, το αφήνουμε στην άκρη. Σε τρίτο σκεύος χτυπάμε τους κρόκους μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη και τη βανίλια. Προσθέτουμε το νερό και μετά τα ανακατεμένα υλικά. Τέλος προσθέτουμε και τη μαρέγκα, ανακατεύοντας απαλά και προσέχοντας να μη φύγει ο αέρας και ξεφουσκώσει. Σε μεγάλο ταψί απλώνουμε μια λαδόκολλα βουτυρωμένη. Αδειάζουμε το μείγμα επάνω της και ψήνουμε το παντεσπάνι στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Αν έχουμε πολύ δυνατό φούρνο, προσέχουμε να μην ψηθεί πολύ, διότι αν σφίξει εντελώς θα διαλύεται. Ύστερα το αναποδογυρίζουμε πάνω σε μια πετσέτα, την οποία έχουμε προηγουμένως πασπαλίσει με λίγη άχνη, και αμέσως το τυλίγουμε σε ρολό και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

ΟΣΟ ΚΡΥΩΝΕΙ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ, χτυπώντας όλα τα υλικά με μίξερ μέχρι να γίνουν αφράτη κρέμα. Θα βοηθήσει περισσότερο αν το μπολ μέσα στο οποίο τα χτυπάμε είναι κρύο. Ξετυλίγουμε με προσοχή το παντεσπάνι, απλώνουμε τη γέμιση και ξανατυλίγουμε.

Για να φτιάξουμε το γλάσσο, ανακατεύουμε το λικέρ μαζί με το γάλα και την άχνη με το κακάο. Χτυπάμε το βούτυρο και προσθέτουμε σε δόσεις εναλλάξ τις δυάδες των υλικών (λικέρ-γάλα & άχνη-κακάο) μέχρι να έχουμε ένα απαλό γλάσσο. Καλύπτουμε το ρολό με το γλάσσο και πασπαλίζουμε με την κουβερτούρα. Μπορούμε επίσης να διακοσμήσουμε με ζάχαρη άχνη, τρούφα και κερασάκια ή αν έχουμε, να στολίσουμε το γλυκό μας με πλαστικά δεντράκια, ταρανδάκια, χιονονιφάδες κ.λπ. χριστουγεννιάτικα.

Πηγή: doctv

Previous Post

Χοιρινό μπούτι με πορτοκάλι, δαμάσκηνα και κονιάκ

Next Post

Η Παρθένος σήμερον από τον Νίκο Ξυλούρη (βίντεο)

Next Post
Η Παρθένος σήμερον από τον Νίκο Ξυλούρη (βίντεο)

Η Παρθένος σήμερον από τον Νίκο Ξυλούρη (βίντεο)

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ