Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κανταΐφι με καϊμάκι, βύσσινο και φιστίκι Αιγίνης

18/06/2024
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Κανταΐφι με καϊμάκι, βύσσινο και φιστίκι Αιγίνης
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά Συνταγής

1 πακέτο φύλλο κανταΐφι

100 γραμ. βούτυρο λιωμένο

250 γραμ. γλυκό κουταλιού βύσσινο

500 γραμ. παγωτό καϊμάκι

λίγο φιστίκι Αιγίνης για το γαρνίρισμα

10 φορμάκια ατομικά μιας χρήσεως

Εκτέλεση

Ξεκινάμε το κανταΐφι με παγωτό καϊμάκι ανοίγοντας – ξάνοντας το κανταΐφι με τα δάχτυλα, να αφρατέψει και να χωρίσει. Νοητά το μοιράζουμε σε 10 κομμάτια. Όση ώρα ανοίγουμε το κανταΐφι βουτάμε τα δάχτυλα στο βούτυρο έτσι ώστε να βουτυρωθεί καλά.

Σε λαμαρίνα τοποθετούμε τα φορμάκια ανάποδα. Ντύνουμε κάθε φορμάκι με κανταΐφι και το σκεπάζουμε έτσι ώστε όταν το αναποδογυρίσουμε, αφού ψηθεί, να σχηματίζει φωλιά. Μπορούμε και χωρίς τα φορμάκια να το κάνουμε, αλλά θέλει εμπειρία.

Αφού τελειώσουμε με όλο το κανταΐφι, το ραντίζουμε με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο. Ψήνουμε στους 180°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα ώσπου να ροδίσει καλά, περίπου 20΄.

Αφήνουμε τα φορμάκια να κρυώσουν πολύ καλά και τα αναποδογυρίζουμε την ώρα που σερβίρουμε. Στάζουμε λίγο σιρόπι από το γλυκό βύσσινο στο πιάτο και ακουμπάμε από πάνω τη φωλιά από τραγανό κανταΐφι (για να μη γλιστράει). Γεμίζουμε με παγωτό καϊμάκι, περιχύνουμε με γλυκό κουταλιού βύσσινο και πασπαλίζουμε με ψίχα φιστικιού Αιγίνης. Το ετοιμάζουμε την ώρα που πρόκειται να σερβίρουμε. Το μπόλικο σιρόπι από το γλυκό κουταλιού κάνει όλη τη διαφορά…

Πηγή: argiro.gr

 

Previous Post

Κρητικό παξιμάδι με κάππαρη και πέστο ντομάτας

Next Post

Σπιτικό απάκι

Next Post
Σπιτικό απάκι

Σπιτικό απάκι

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ