Υλικά
- 2 φύλλα σφολιάτας
- λίγο βούτυρο λιωμένο
Για την κρέμα
- 500ml γάλα
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 100ml χυμό πορτοκαλιού
- 50γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 30γρ. αλεύρι
- 2 αβγά
- 100γρ. ζάχαρη
- 2 βανίλιες
Για το σερβίρισμα
- ζάχαρη άχνη
- κανέλα
Διαδικασία
Ζεσταίνετε το γάλα σε κατσαρολάκι, μαζί με το ξύσμα του πορτοκαλιού, σε μέτρια φωτιά.
Χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη και τις βανίλιες σε ένα μπολ, προσθέτετε το σιμιγδάλι και το αλεύρι και συνεχίζετε το χτύπημα προσθέτοντας το χυμό του πορτοκαλιού ώστε να γίνει ρευστό το μίγμα.
Παίρνετε μια κουτάλα ζεστό γάλα από την κατσαρόλα και το ανακατεύετε κι αυτό στο μίγμα των αβγών πριν το ρίξετε όλο μαζί στην κατσαρόλα. Ανακατεύετε συνεχώς με σύρμα μέχρι να πάρει βράση η κρέμα και να πήξει. Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Ανοίγετε στον πάγκο σας το πρώτο φύλλο σφολιάτας και απλώνετε στο κέντρο του τη μισή κρέμα δημιουργώντας ένα παραλληλόγραμμο. Φέρνετε μία μία τις πλευρές της ζύμης που εξέχουν πάνω από τη γέμιση, αλείφετε τις άκρες με λίγο νεράκι να κολλήσουν και στο τέλος αναποδογυρίζετε τη μπουγάτσα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Επαναλαμβάνετε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Βουτυρώνετε τις μπουγάτσες και ψήνετε στο φούρνο για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Τις σερβίρετε ζεστές, πασπαλισμένες με ζάχαρη άχνη και κανέλα και, κόβοντας την καθεμιά στα τέσσερα.
Πηγή: olivemagazine.gr – Ιωάννα Σταμούλου