Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Εσπεριδοειδή: Ο Στέλιος Παρλιάρος μάς εξηγεί γιατί τα θεωρεί ιδανικά για τα γλυκά της Άνοιξης (+7 συνταγές)

26/05/2024
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Φρούτα σε κουτί: Το απλούστατο κόλπο για να καταλάβετε αν είναι φρέσκα
0
SHARES
Share on Facebook

H φινετσάτη οξύτητα των εσπεριδοειδών όχι μόνο ταιριάζει αρμονικά στα γλυκά της Άνοιξης αλλά απογειώνει τις δημιουργίες κάθε εποχής.

Οι περισσότεροι συνδέουν τα εσπεριδοειδή με τον χειμώνα (εποχικότητα), υπάρχουν συγκεκριμένα είδη που κυκλοφορούν την Άνοιξη; Θα πρέπει να δούμε το πορτοκάλι με «άλλο μάτι»;
Δεν ξέρω αν είναι τόσο συνδεδεμένα στο μυαλό του κόσμου τα εσπεριδοειδή με τον χειμώνα. Προσωπικά δεν έχω τέτοια γνώμη. Για παράδειγμα, το λεμόνι υπάρχει παντού το καλοκαίρι: συνοδεύει τα ψάρια αλλά και κάθε πιάτο. Μάλιστα στην νότια Ιταλία- από όπου είμαι επηρεασμένος- το λεμόνι χρησιμοποιείται πάντα το καλοκαίρι. Δίνει άλλωστε μια φρεσκάδα και ένα άρωμα Μεσογείου στα γλυκά.

Το ίδιο συμβαίνει και με το πορτοκάλι. Στην Ελλάδα, όπως και στην Ισπανία, τα Βαλέντσια τα καλλιεργούμε όλο τον χρόνο. Επίσης υπάρχουν δύο ποικιλίες, τα Μέρλιν και οι Ναβαλίνες που ωριμάζουν από τον Οκτώβριο μέχρι τον Ιανουάριο και μετά ξανά από τον Μάρτιο μέχρι και τον Ιούνιο. Βέβαια, έχουμε και όλο τον χρόνο πορτοκάλια ψυγείου. Έτσι, το καλοκαίρι μπορούμε παντού να βρούμε έναν φρεσκοστυμμένο χυμό, π.χ. σε ένα ξενοδοχείο. Νομίζω πως το πορτοκάλι και το λεμόνι – ιδιαίτερα το ξύσμα τους- χαρίζουν έντονο άρωμα και μια πολύ ωραία φρεσκάδα στα γλυκά, σε αντίθεση με τον χυμό τους που δίνει περισσότερη οξύτητα. Γι΄αυτό και συνήθως στα κέικ προσθέτουμε ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού για να τα αρωματίσουμε.

Δείτε ολόκληρο το κείμενο και τις συνταγές από το olivemagazine.gr ΕΔΩ

Previous Post

Φρούτα σε κουτί: Το απλούστατο κόλπο για να καταλάβετε αν είναι φρέσκα

Next Post

Τα μούσμουλα στην κουζίνα: 10+1 ιδέες για νόστιμες και εύκολες συνταγές

Next Post
Τα μούσμουλα στην κουζίνα: 10+1 ιδέες για νόστιμες και εύκολες συνταγές

Τα μούσμουλα στην κουζίνα: 10+1 ιδέες για νόστιμες και εύκολες συνταγές

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ