Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

25/05/2024
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Γιουβαρλάκια αυγολέμονο
0
SHARES
Share on Facebook

Τι θα χρειαστείτε

500 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά

¼ ποτήρι ρύζι καρολίνα

½ ποτήρι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο

1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά

½ καρότο τριμμένο πολύ λεπτά

1 κουταλάκι του γλυκού μαγιονέζα

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 αυγό

1 λεμόνι

1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ

2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τι θα κάνετε

Βήμα 1ο

Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το αυγό και το λεμόνι σε μια λεκάνη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ζυμωθεί καλά ο κιμάς.

Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια και τα αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 2ο

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε περίπου 2 λίτρα νερό, προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και 1 κουταλιά της σούπας αλάτι.

Βήμα 3ο

Έπειτα, αλευρώνουμε ελαφρώς τα χέρια και ξαναπλάθουμε τα γιουβαρλάκια, ρίχνοντάς τα στο νερό που βράζει.Όταν τα βάλουμε όλα, χαμηλώνουμε σε μέτρια θερμοκρασία το μάτι και μαγειρεύουμε για 25-30 λεπτά. Αφαιρούμε την σούπα από το μάτι μόλις είναι έτοιμη.

Βήμα 4ο

Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά με ένα πιρούνι ή αναδευτήρα το αυγό μέχρι να αφρίσει. Μετά προσθέτουμε το λεμόνι και χτυπάμε για ακόμη ένα λεπτό.

Τέλος, προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ για να «δέσει».

Βήμα 5ο

Με μια κουτάλα προσθέτουμε το μισό ζουμί της σούπας (το οποίο πρέπει να φτάνει στο σημείο βρασμού) σταδιακά και ανακατεύουμε συνεχόμενα για να μην «κόψει »το αυγό και χαλάσει η υφή αλλά και η γεύση της σούπας.

Βήμα 6ο

Ρίχνουμε πίσω στην κατσαρόλα το αυγολέμονο και ανακατεύουμε ελαφρά την σούπα.

Σερβίρουμε και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πηγή:  Μαριαλένας Τερζή, greekmamachef.gr! – Φωτογραφία: halftimemeals.gr

 

 

Previous Post

Πνίγηκε ένας μετανάστης από την καραβιά που έφτασαν το πρωί στους Καλούς Λιμένες – Δύο οι διακινητές

Next Post

Τούρτα Tiramisu

Next Post
Τούρτα Tiramisu

Τούρτα Tiramisu

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ