Υλικά συνταγής
430 γρ. σοκολάτα γάλακτος σε μικρά κομματάκια
3 φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο σε τρίμμα
1 φλ. τσαγιού ζαχαρούχο γάλα
Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα μπολ βάζετε το ινδοκάρυδο με το ζαχαρούχο γάλα και το ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να έχετε ένα παχύ και κολλώδες μείγμα.
Με το μείγμα, χρησιμοποιώντας τα χέρια σας, στο μέγεθος της χούφτας σας, φτιάχνετε μακρόστενα ορθογώνια “μπαστουνάκια” τα οποία πιέζετε για να διατηρήσουν το σχήμα τους. Ανά 3-4 ορθογώνια, για να μη κολάνε στα χέρια σας, πλένετε τα χέρια σας χωρίς να τα στεγνώνετε. Συνεχίζετε τη διαδικασία. Τοποθετείτε τα ορθογώνια μπαστουνάκια σε πυρέξ στρωμένο με λαδόκολλα και τα βάζετε για 20 λ. στη κατάψυξη.
Εν τω μεταξύ λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα. [φροντίστε το μπολ με τη σοκολάτα να μην ακουμπάει στο κοχλαστό νερό στο μπεν μαρί]. Τη κατεβάζετε από τη φωτιά και την αφήνετε να μισοκρυώσει ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
Βγάζετε λίγα λίγα τα ορθογώνια μπαστουνάκια από τη κατάψυξη και τα βυθίζετε, με τη βοήθεια 2 πιρουνιών, στη λιωμένη σοκολάτα. Κυλήστε τα να καλυφθούν από όλες τις πλευρές. Κρατήστε το με το ένα πιρούνι και με το δεύτερο απομακρύνετε τη περίσσεια σοκολάτα. Τα τοποθετείτε σε σκεύος με λαδόκολλα και τα αφήνετε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου ή στο ψυγείο και μετά σερβίρετε.
Πηγή: notenoughcinnamon.com