Συστατικά
200 γρ. ελαιόλαδο
120 γρ. χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
200 γρ. ζάχαρη
½ ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ. σόδα
½ κ.γ. κανέλα
600 γρ. αλεύρι
αρκετό σουσάμι προαιρετικά
Μέθοδος Εκτέλεσης
Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός το λάδι, το χυμό, το ξύσμα, τη ζάχαρη και το κονιάκ σε ένα μπολ.
Σε ένα μεγαλύτερο μπολ βάζουμε το αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το σουσάμι και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Ενσωματώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε τη ζύμη με το κουτάλι και αν χρειαστεί προσθέτουμε και ελάχιστο αλεύρι ακόμα…
Η ζύμη είναι έτοιμη για πλάσιμο…
Πρέπει να είναι μαλακή αλλά να μπορεί να δουλευτεί.
Πλάθουμε μικρά κουλουράκια που τα περνάμε με σουσάμι και τα βάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα πάνω του.
Ψήνουμε για 20-25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς
Πηγή: akispetretzikis.com – photo credit: G. Drakopoulos