Πέμπτη, 3 Ιουλίου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γιαχνερά χόρτα

10/04/2024
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Γιαχνερά χόρτα
0
SHARES
Share on Facebook

ΣΩΤΗΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

Υλικά

Μερίδες: 4 – 6

Ο σεφ Σωτήρης Ευαγγέλου μας φτιάχνει μια απλή συνταγή με χόρτα που βρίσκονται σε αφθονία στην αγορά αυτή την εποχή και τα μαγειρεύει γιαχνί, δηλαδή με σάλτσα ντομάτας που τους πηγαίνει πολύ

  • 1½ κιλό χόρτα εποχής (π.χ. λάπαθα, βρούβες, καυκαλήθρες, μυρώνια, ζωχούς, αγριόπρασα, φρέσκα κρεμμυδάκια, φρέσκα άγρια σκορδάκια, φρέσκα πρασάκια, αρχατζίκους, μάραθο, μαϊντανό)
  • 100 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 δαφνόφυλλο
  • ½ κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
  • 3-4 κουτ. σούπας ντομάτα κονκασέ
  • 3-4 μικρές πατάτες, κομμένες στα τέσσερα
  • αλάτι ανθό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τα χόρτα και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο σουρωτήρι να στραγγίξουν.

Βήμα 2

Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το δαφνόφυλλο και τα αχνίζουμε να μελώσουν σε μέτρια φωτιά, για περίπου 10΄, χωρίς να καούν. Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ να σοταριστεί για 2΄-3΄ και κατόπιν την ντομάτα κονκασέ.

Βήμα 3

Εν συνεχεία, βάζουμε τις πατάτες και μετά από 2΄-3΄ προσθέτουμε όλα τα χόρτα μαζί. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε τα χόρτα να χάσουν όλα τα υγρά τους, για περίπου 5΄. Μόλις χάσουν τα υγρά τους, δυναμώνουμε, προσθέτουμε ½ ποτήρι νερό, αλατοπίπερο και αφήνουμε το φαγητό να πάρει δυνατή βράση.

Βήμα 4

Ξαναχαμηλώνουμε τη φωτιά και με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 30΄-35΄ και να μείνουν τα χόρτα με το λάδι τους και λίγο ζουμάκι το οποίο έχει μελώσει.

Βήμα 5

Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα προσθέτοντας λίγο λεμόνι και λίγο επιπλέον ωμό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Styling: Elena Jeffrey, Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφία: Studio M

Πηγή: olivemagazine.gr

Previous Post

10 Απριλίου 1821: Ο απαγχονισμός του Πατριάρχου Γρηγορίου του Ε΄

Next Post

10 Απριλίου 2024! Ενδεικτικές τιμές ημέρας αγροτικών προϊόντων από δημοπρατήρια της Ιεράπετρας

Next Post
25 Νοεμβρίου 2023! Ενδεικτικές τιμές ημέρας αγροτικών προϊόντων από δημοπρατήρια της Ιεράπετρας

10 Απριλίου 2024! Ενδεικτικές τιμές ημέρας αγροτικών προϊόντων από δημοπρατήρια της Ιεράπετρας

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ