Τι χρειαζόμαστε:
4 πορτοκάλια
1 κιλό ζάχαρη
1 βανίλια
λίγο κονιάκ
2 καρότα
χυμός 1 πορτοκαλιού
χυμός 1 λεμονιού
Πώς το κάνουμε:
Πλένομε και ξύνομε λίγο την φλούδα από τα πορτοκάλια.
Τα βάζουμε να βράσουν 3 με 4 φορές αλλάζοντας το νερό για να ξεπικρίσουν.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο για να μπορούμε να τα κόψουμε σε φέτες.
Βάζουμε τις φέτες πορτοκαλιού την μία δίπλα στην άλλη σε πυρέξ ή ταψάκι.
Από πάνω βάζουμε την ζάχαρη με την βανίλια το χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού και το κονιάκ.
Σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα και το βάζουμε στο φούρνο για μία ώρα στους 180 βαθμούς.
Ξύνομε τα καρότα στο τρίφτη και τα βάζουμε να βράσουνε μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Μετά από μία ώρα το βγάζουμε από το φούρνο και προσθέτουμε τα καρότα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Την συνταγή αυτή την είδα σε μια πρωινή εκπομπή (δεν θυμάμαι σε ποιά).
Είναι πολύ εύκολη και πολύ νόστιμη ιδίως με γιαούρτι.
Ελπίζω να σας αρέσει.
Πηγή: sintagespareas.gr