Υλικά
½ λίτρο τσικουδιά
30 κλαράκια δίκταμο
½ λίτρο νερό που έχουμε βράσει μέσα δίκταμο γύρω στα 10 κλαράκια
200γρ. ζάχαρη
200γρ. μέλι
Διαδικασία
Βάζουμε το δίκταμο και την τσικουδιά στο γυάλινο δοχείο.
Κλείνουμε και φιλάμε το δοχείο για 4 μέρες σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.
Όταν περάσουν οι 4 ημέρες, φτιάχνουμε το σιρόπι.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό του δίκταμου, το μέλι και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας απαλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Μετά από 2-3 λεπτά βρασμού σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το σιρόπι στο αλκοόλ με τα βότανα και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε μακριά από τον ήλιο για 5 ημέρες.
Μετά από 5 μέρες φιλτράρουμε (με χάρτινα φίλτρα) και βάζουμε το λικέρ σε μπουκάλια.
Πηγή: olivemagazine.gr