Υλικά
1 κ. μπαρμπούνια ή κουτσομούρες ή μένουλες ή γαύροι ή μαρίδες
6 ντομάτες σφιχτές και κόκκινες
750 γρ. βλίτα
10 φύλλα φρέσκος βασιλικός
3 σκελίδες σκόρδο
½ φλ. παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι
1 1/3 φλ. αλεύρι ή λεπτό σιμιγδάλι
1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη + 1 κ.γ. πάπρικα + 1 κ.γ πιπέρι
Λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα βλίτα. Τα βράζουμε al dente, τα στραγγίζουμε, τα κόβουμε σε κομμάτια και τα αφήνουμε στην άκρη. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα ψάρια. Τα αλατίζουμε και τα βάζουμε σε σουρωτήρι στο ψυγείο 2 ώρες. Πλένουμε, ξεφλουδίζουμε και ξεσποριάζουμε σχολαστικά τις ντομάτες. Τις κόβουμε σε οριζόντιες φέτες πάχους ½ εκ. μετά σε λωρίδες και μετά σε κυβάκια. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, πλένουμε και στεγνώνουμε το βασιλικό και τον ψιλοκόβουμε. Βάζουμε σε μπολ τις ντομάτες, το σκόρδο, το βασιλικό, αλάτι, πιπέρι και το παρθένο ελαιόλαδο και να μείνουν μέχρι να τηγανίσουμε τα ψάρια για να ανακατευτούν οι γεύσεις. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι ή το λεπτό σιμιγδάλι, το σκόρδο σκόνη, την πάπρικα και το πιπέρι. Βγάζουμε τα ψάρια από το ψυγείο και τα αλευρώνουμε. Τα περνάμε από σίτα για να φύγει το περισσό αλεύρι και τα αφήνουμε σε λαδόκολλα. Ζεσταίνουμε το λάδι να κάψει και τα τηγανίζουμε λίγα –λίγα μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Αν η σάλτσα έχει βγάλει νερό, το στραγγίζουμε. Μοιράζουμε τα ψάρια στα πιάτα, βάζουμε δίπλα τα χόρτα και από πάνω ρίχνουμε τη σάλτσα.
Πηγή: athinorama.gr – A.T.