Υλικά για 6 άτομα
12 πιπεριές κέρατο μεγαλούτσικες
Για τη γέμιση
100 γραμ κατίκι Δομοκού
100 γραμ ανθότυρο
100 γραμ τυρί φιλαδέλφεια
1 κουτ γλυκού γλυκιά πάπρικα
2 κουτ σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
Για το ψήσιμο
1 φλιτζ του καφέ ελαιόλαδο
1 φλιτζ τσαγιού κασέρι ψιλοτριμμένο
πιπέρι
Βήματα
Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που βράζει ζεματάτε τις πιπεριές για 10 λεπτά, τις βγάζετε και τις ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν.
Με τη βοήθεια ενός μικρού μαχαιριού αφαιρείτε όλα τα κομμάτια της φλούδας που έχουν ξεκολλήσει πάνω από την πιπεριά.
Κόβετε το επάνω μέρος που είναι το κοτσανάκι και αφήνετε τις πιπεριές να περιμένουν.
Ετοιμάζετε τη γέμιση. Σε ένα μπολ ρίχνετε τα 3 τυριά και τα λειώνετε με ένα πιρούνι να γίνουν μια μάζα. Ρίχνετε στο μπολ την πάπρικα, το ελαιόλαδο και τον άνηθο. Τα ανακατεύετε καλά να γίνουν ένα ενιαίο μίγμα.
Με ένα λεπτό κουταλάκι γεμίζετε τις πιπεριές πιέζοντας ελαφρά το μίγμα να φτάσει βαθιά. Προσέξτε μην σπάσετε τις πιπεριές. Τις ακουμπάτε σε ένα ταψάκι, τις περιχύνετε με το ελαιόλαδο, πιπερώνετε ελαφρά και τις πασπαλίζετε με το κασέρι.
Τις ψήνετε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο και αμέσως μετά ανάβετε το γκριλ και συνεχίζετε το ψήσιμο για 10 λεπτά. Τις τρώτε ζεστές.
Πηγή: eliasmamalakis.gr