Κυριακή, 25 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τσικνοπέμπτη: Συνταγή για μπιφτέκια στη σχάρα – Πως θα τα ψήσετε

Πως θα ψήσετε μπιφτέκια αφράτα με γάλα σε ψησταριά κάρβουνου

07/03/2024
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Τέσσερα υπέροχα ορεκτικά για το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά για μπιφτέκια

  • 1,5 kg κιμάς μοσχαρίσιος (από λάπα)
  • 25 g αλάτι
  • 1,2 γρ πιπέρι μαύρο
  • 0,5 g κόλιανδρο φρέσκοκομμένο
  • 1,5 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 1 μεγάλο κρεμύδι
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό (μόνο τα φύλα) ψιλοκομένο
  • 150 ml πλήρη γάλα
  • 4-5 φρυγανιές μικρές

Συνταγή για μπιφτέκια

  • Σε ένα σκεύος βάλτε τον κιμά και προσθέστε πρώτα τα μπαχαρικά με το αλάτι.
  • Ζυμώστε πολύ καλά, να πάνε ομοιόμορφα παντού.
  • Στη συνέχεια, προσθέστε το κρεμμύδι και τον μαϊντανό και ζυμώστε ξανά, για να ενσωματωθούν στον κιμά.
  • Τώρα είναι η στιγμή να προσθέσετε τη γάλα και να ζυμώσετε ξανά. Το καλό ζύμωμα είναι σημαντικό.
  • Τέλος, αν ο κιμάς είναι πολύ μαλακός, προσθέστε 4-5 μικρές τριμμένες φρυγανιές.
  • Αφήστε τον κιμά στο ψυγείο για 4-5 ώρες.

Ψήσιμο

Μέσα στη σκάφη ψησίματος της ψησταριάς βάλτε κάρβουνα σε σωρό. Στην κορυφή, βάλτε το προσάναμμα, βαμβάκι με οινόπνευμα. Τα κάρβουνα ανάβουν ανάποδα, από πάνω προς τα κάτω. Εύκολα, γρήγορα και χωρίς καπνό.
Όταν ανάψουν καλά, απλώστε τα στη σκάφη ψησίματος. Αν τα κάρβουνα εκπέμπουν μεγάλη θερμότητα, ρίξτε λίγη στάχτη πάνω στο σορό, για να μειωθεί η θερμότητα που εκπέμπουν. Το βίντεο τα μπιφτέκια σε καθαρή και κρύα σχάρα ψησίματος (για να μην κολλάνε) και βάλτε τη σχάρα πάνω στα κάρβουνα. Ψήστε σε μέτρια θερμοκρασία. Ανασηκώστε αμέσως ή μετακινήστε τα μπιφτέκια πάνω στη σχάρα (βοηθάει να μην κολλήσει). Γυρίστε απ’ την άλλη μεριά πολύ γρήγορα, κάντε αρκετά γυρίσματα. Βγάλτε τα μπιφτέκια όταν έχουν εσωτερική θερμοκρασία 65-70°C, για ζουμερά μπιφτέκια. Προσοχή να μην τα παραψήσετε και στεγνώσουν. Βγάλτε τα μπιφτέκια και σκεπάστε για 6-7′, να κρατήσουν τα ζούμια τους εσωτερικά.
Καλή Τσικνοπέμπτη!

Πηγή: parapolitika.gr

Previous Post

Τέσσερα υπέροχα ορεκτικά για το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης

Next Post

Τσικνίζουμε στο σπίτι με 10 νόστιμες low budget προτάσεις

Next Post
Τέσσερα υπέροχα ορεκτικά για το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης

Τσικνίζουμε στο σπίτι με 10 νόστιμες low budget προτάσεις

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ