Κυριακή, 25 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τέσσερα υπέροχα ορεκτικά για το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης

Νόστιμες συνταγές για να συνοδεύσετε το μενού της Τσικνοπέμπτης

07/03/2024
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Τέσσερα υπέροχα ορεκτικά για το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης
0
SHARES
Share on Facebook

Ψητά κολοκυθάκια γεμιστά με πάστα ελιάς

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 1 κολοκυθάκι κομμένο σε φέτες
  • 1 βάζο πατέ ελιάς
  • 1 κ.σ. κάπαρη
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κ.σ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 3 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό
  • ½ κ.γ ψιλοκομμένο θυμάρι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  • Στη σχάρα ή στο γκριλ ψήνουμε τα κολοκυθάκια να μαλακώσουν και μόλις είναι έτοιμα τα αλείφουμε με ελαιόλαδο.
  • Στο μπλέντερ πολτοποιούμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από την πάστα ελιάς, και μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε την πάστα ελιάς, απλώνουμε σε κάθε φέτα από τα κολοκυθάκια και τυλίγουμε σε ρολάκια.
  • Σερβίρουμε τα ρολάκια σε πιατέλα με λίγο κουκουνάρι και φρέσκα φύλλα μυρωδικών.

Πικάντικη σαλάτα παντζαριού

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 500 γρ. τριμμένα παντζάρια
  • 4-5 ψιλοκομμένα καυτερά πιπεράκια
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 20 ml ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό
  • 3 κ.σ. γιαούρτι
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

Εκτέλεση
Σε μια σαλατιέρα αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και σερβίρουμε.

Μπουγιουρντί με μανιτάρια

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 400 γρ. μανιτάρια
  • 250 γρ. ντοματίνια
  • 3-4 καυτερά πιπεράκια
  • 250 γρ. σκληρή φέτα
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  • Αφού στραγγίξουμε καλά τα μανιτάρια, τα βάζουμε σε ένα ταψί και τα αλατοπιπερώνουμε.
  • Προσθέτουμε τα ντοματίνια, τα πιπεράκια, τη ρίγανη και ανακατεύουμε.
  • Ακουμπάμε επάνω τη φέτα και ψήνουμε στο μπάρμπεκιου ή στο φούρνο για 30’ στους 200ο C.
  • Σερβίρουμε το μπουγιουρντί καυτό.

Τζατζίκι 

  • 500 γραμ γιαούρτι
  • 4 μεγάλες κουταλιές μαγιονέζα
  • 1 μετριο αγγούρι τριμμένο ή δυο μικρά
  • 1 καροτάκι τριμμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 4 κλωναράκια άνηθο
  • λίγο αλατάκι
  • και ένα σφηνάκι ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Τρίβουμε στο ψιλό του τρίφτη το καρότο
  • Καθαρίζουμε τις φύτρες από το σκόρδο και το ψιλοτρίβουμε.
  • καθαρίζουμε το αγγούρι και το χοντροτρίβουμε
  • Στύβουμε σφιχτά το καρότο και το αγγούρι να μην έχουν υγρά.
  • Τα προσθέτουμε στο γιαούρτι μαζί με το σκόρδο το ελαιόλαδο και το αλατάκι.
  • ψιλοκόβουμε λιγάκι άνηθο και τον προσθέτουμε και αυτόν μαζί με την μαγιονέζα στα υπόλοιπα υλικά.
  • ανακατεύουμε απαλά όλα τα υλικά μας να ενωθούν και το βάζουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες πριν να το σερβίρουμε.

Πηγή: parapolitika.gr

Previous Post

Στη Μεσαρά οι υψηλότερες θερμοκρασίες στην Κρήτη σήμερα Τετάρτη

Next Post

Τσικνοπέμπτη: Συνταγή για μπιφτέκια στη σχάρα – Πως θα τα ψήσετε

Next Post
Τέσσερα υπέροχα ορεκτικά για το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης

Τσικνοπέμπτη: Συνταγή για μπιφτέκια στη σχάρα - Πως θα τα ψήσετε

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ