Μια φανταστική και εξαιρετικά εύκολη συνταγή με μοσχάρι θα βρεις παρακάτω που το φτιάχνω κρασάτο στην κατσαρόλα. Το λατρεύει ο άντρας μου και αν το φτιάξω και με πατάτες τηγανίτες το καταβροχθίζουν και τα παιδιά μου. Η διαδικασία μαγειρικής είναι πολύ απλή καθώς μόνο που κάνεις αφού ετοιμάσεις τα υλικά είναι να τα βάλεις όλα μαζί στην κατσαρόλα και να βράσεις για περίπου δύο ώρες. Ετοιμάζει το συνοδευτικό σου και φτιάχνεις και τη σαλάτα σου και έχεις έτοιμο ένα εξαιρετικά γευστικό και πλήρες δείπνο για να τις απολαύσεις.
Υλικά
1 κιλό ψαχνό από μοσχάρι (κιλότο)
5 φλιτζάνια του καφέ νερό
2 φλιτζάνια του καφέ λάδι
1 φλιτζάνι του καφέ κρασί αρετσίνωτο
1/2 φλιτζάνι ξύδι
αλάτι, πιπέρι
1 κεφάλι σκόρδο
Λίγα μικρά κρεμμύδια
Διαδικασία
Βήμα 1
Πλένουμε και στραγγίζουμε το κρέας.
Βήμα 2
Το βάζουμε στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το νερό, το λάδι, το κρασί, το ξύδι, τα κρεμμύδια, το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο.
Βήμα 3
Το σκεπάζουμε και αφήνουμε να βρούμε επί 2 ώρες στο Νο 1 της κουζίνας, χωρίς να ανοίξουμε καθόλου.
Βήμα 4
Όταν βράσει, το βγάζουμε, το αφήνουμε να κρυώσει, το κόβουμε σε φέτες και το σερβίρουμε, συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές, πουρέ, αράκα κ.λπ.
Σημείωση: Η συνταγή είναι Κεφαλλονίτικη και την έμαθα από τη γιαγιά μου. Όλη της η επιτυχία βρίσκεται στη χαμηλή θερμοκρασία της φωτιάς και στο μη άνοιγμα της κατσαρόλας.
Πηγή: miam.gr