Υλικά
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 πρέζα αλάτι
- λίγο ελαιόλαδο
- χλιαρό νερό
Για τη γέμιση:
- 2-3 κιλά σπανάκι
- 1 μάτσο δυόσμο
- λίγο άνηθο
- 6 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 4 πράσα μεγάλα ψιλοκομμένα
- 1 κιλό μυζήθρα καλά στραγγισμένη
- 300 γρ. φέτα
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι. Κρατάμε λίγο για το άνοιγμα του φύλλου. Προσθέτουμε το αλάτι, το ελαιόλαδο και χλιαρό νερό μέχρι να γίνει ένα ζυμάρι μέτριο, ούτε πολύ σκληρό, ούτε πολύ μαλακό. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να ξεκουραστεί μέχρι να φτιάξουμε τη γέμιση.
Πλένουμε το σπανάκι και το αφήνουμε να στραγγίξει. Σε μια λεκάνη ψιλοκόβουμε όλα τα μυρωδικά μας, τα κρεμμυδάκια και το πράγμα. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και τα τρίβουμε καλά να βγουν τα αρώματα και να ανακατευτούν καλά. Συνεχίζουμε με τη μυζήθρα, τη φέτα και το μπόλικο ελαιόλαδο. Δοκιμάζουμε το αλάτι και ολοκληρώνουμε με το πιπέρι.
Χωρίζουμε το ζυμάρι μας σε τέσσερα κομμάτια, τα δύο λίγο μεγαλύτερα αφού αυτά που θα βάλουμε στον πάτο. Ανοίγουμε 4 φύλλα λεπτά και σε ένα λαδωμένο ταψί βάζουμε το ένα φύλλο, ελαιόλαδο ενδιάμεσα και μετά το άλλο. Απλώνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα άλλα δυο φύλα βάζοντας ενδιάμεσα και από πάνω ξανά ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για μια ώρα περίπου.
Πηγή: bostanistas.gr