Συστατικά
- 700 γρ. χοιρινό, λαιμό
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 πιπεριά πορτοκαλί
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 πρέζα μπούκοβο
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 κύβο κότας
- 400 γρ. κρασί κόκκινο
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 κ.σ. μέλι
- 200 γρ. νερό
Για το σερβίρισμα
- ρίγανη
- ελαιόλαδο
- πιπέρι
- φέτα
- ψωμί
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
- Κόβουμε το χοιρινό σε κομμάτια 2-3 εκ. και τα βάζουμε στην καυτή κατσαρόλα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε 3-4 λεπτά να πάρει χρώμα.
- Κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες και τις βάζουμε στην κατσαρόλα.
- Κόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε το μπούκοβο, το κύμινο, τον κύβο και σβήνουμε με το κρασί. Βάζουμε τον πελτέ, το μέλι, το νερό και ανακατεύουμε.
- Καλύπτουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 50-60 λεπτά.
- Σερβίρουμε με ρίγανη, ελαιόλαδο, πιπέρι, φέτα και ψωμί.
Πηγή: akispetretzikis.com