Παρασκευή, 4 Ιουλίου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τηγανιά με πράσο

22/02/2024
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Τηγανιά με πράσο
0
SHARES
Share on Facebook

Τηγανιά με πράσο από τον Τάσο Αντωνίου! Ένας αγαπημένος μεζές με ζουμερό χοιρινό κρέας, τρυφερά λαχανικά, μουστάρδα και ρίγανη.

Υλικά

  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. χοιρινό λαιμό κομμένο σε μπουκιές
  • Αλεύρι για πανάρισμα
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 φλ. λευκό κρασί
  • 3/4 φλ. νερό
  • 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γλ. γλυκιά πάπρικα
  • 1 κ.γλ. ρίγανη
  • 1 κ.γλ. μουστάρδα

Εκτέλεση

  1. Σε τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε παρθένο ελαιόλαδο. Αλευρώνουμε καλά το χοιρινό κρέας το οποίο έχουμε κόψει σε μικρές μπουκιές ίσου μεγεθούς. Τινάζουμε το περιττό αλεύρι. Ρίχνουμε λίγο αλεύρι στο τηγάνι για να ελέγξουμε αν έχει ζεσταθεί καλά το ελαιόλαδο.
  2. Βάζουμε ένα τα κομμάτια χοιρινού στο τηγάνι. Προσέχουμε να μην γεμίσουμε υπερβολικά το σκευο για να μαγειρευτείτε την κρέας σωστά και ομοιόμορφα. Σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει και από τις δυο πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλάτι και φρέσκοτριμμένο πιπέρι. Σβήνουμε με το λευκό κρασί. Όταν εξατμίζεται το αλκοόλ, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το νερό. Αφήνουμε τηγανιά να μαγειρευτεί καλά μέχρι να χρησιμοποιήσει τα υγρά.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε πράσο, πιπεριά, γλυκιά πάπρικα, ρίγανη και μουστάρδα. Ανακατεύουμε καλά, να δέσουν οι γεύσεις μεταξύ τους. Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα μπαχαρικά ή μυρωδικά της επιλογής σας!
  4. Η χοιρινή τηγανιά είναι έτοιμη όταν σχηματίζεται μια πηχτή σαλτσούλα και το κρέας μαλακώσει και μαγειρεύεται καλά. Σερβίρουμε τηγανιά σε πιάτο σαν μεζέ.

Πηγή: mamapeinao.gr

Previous Post

Συνομιλία με την ποίηση τεσσάρων Κρητών ποιητών

Next Post

Γιουβέτσι με κεφτεδάκια

Next Post
Τηγανιά με πράσο

Γιουβέτσι με κεφτεδάκια

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ