Τα σκαλοπίνια, είναι ένα είδος φιλέτου (μοσχαρίσιου ή χοιρινού) που φτιάχνονται όπως και το σνίτσελ.
Πρόκειται για ένα πεντανόστιμο κρέας που σας αρέσει πολύ.
Η συγκεκριμένη συνταγή, απογειώνει τη γεύση προσθέτοντας πορτοκάλι.
Δοκιμάστε τα και δεν θα χάσετε!
Υλικά συνταγές
- 800 γρ. σκαλοπίνια
- Βούτυρο
- 1 κρεμμύδι, τριμμένο
- Χυμό από μισό πορτοκάλι
- 1 φλ.τσ. κρέμα γάλακτος
- Μισή κ.τσ. εστραγκόν, αποξηραμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Πρώτα, πλένουμε και σκουπίζουμε τα σκαλοπίνια.
Στη συνέχεια, βάζουμε μια κατσαρόλα το βούτυρο να κάψει και να μαραίνουμε το κρεμμύδι.
Ρίχνουμε τα σκαλοπίνια και τα ροδίζουμε καλά.
Έπειτα, τα σβήνουμε με το χυμό πορτοκαλιού, προσθέτουμε το εστραγκόν αλάτι, πιπέρι και τα σιγοβράζουμε σκεπασμένα για 20 λεπτά.
Στο τέλος, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και σιγοβράζουμε για άλλα 7 λεπτά.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό και συνοδεύουμε με ρύζι.
- Αν θέλουμε, μπορούμε να φτιάξουμε τα σκαλοπάτια σκέτα και στεγνά, χωρίς κρέμα γάλακτος, όπως στη φωτογραφία.